Økologiske grønsager har ikke et højere indhold af kendte sundhedsfremmende stoffer end de konventionelle. Det viser en netop offentliggjort undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, Københavns Universitet og Aarhus Universitet.
Indholdet af potentielt sundhedsfremmende bioaktive stoffer som flavonoider og andre såkaldte polyphenoler findes ikke i højere koncentrationer i de økologisk dyrkede grønsager sammenlignet med de konventionelle. Forskerne har undersøgt løg, kartofler og gulerødder, og resultaterne er netop offentliggjort i tidsskriftet Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Flere videnskabelige studier peger i retning af, at bioaktive stoffer kan have positive effekter på menneskers sundhed og mindske risikoen for en række sygdomme som for eksempel hjertesygdomme og kræft.
I undersøgelsen har forskerne inddraget forskelle i geografi, klima og jordbundsforhold, og de har undersøgt både økologisk og konventionelt dyrkede grønsagers indhold af sundhedsfremmende stoffer.
Link til pressemeddelelse:
http://www.food.dtu.dk/Default.aspx?ID=12968&PID=86105&NewsID=2042