Ny anerkendelse til DTU-iværksættere i national konkurrence

Et hold bestående af tre DTU-studerende, en CBS-studerende og en idé, der kan redde liv, blev nr. tre i de danske universiteters fælles iværksætterkonkurrence, Venture Cup. 

Det virkede som en passende ramme, at finalen i de danske universiteters fælles iværksætterkonkurrence, Venture Cup, fandt sted i Christian den 4.s Børsen. Bygningen, der i dag huser Dansk Erhverv, står som et symbol for den skabertrang, der var karakteristisk for Christian den 4., og som i høj grad også kendetegner de innovative og engagerede studerende, der var til stede ved finalen i Venture Cup den 4. juni.

>

 

Tredjeplads og fornyet anerkendelse

DTU var her repræsenteret med to hold: Immeasure og Centiverse. Immeasure-holdet vandt Venture Cup Copenhagen i december og sidenhen den internationale Mai Bangkok Business Challenge i marts. Spændingen om specielt dette holds udbytte af finalen var derfor stor, inden det stod klart, at holdet, der allerede havde modtaget stor anerkendelse for deres iværksætterprojekt, kunne gå fra finalen med en tredjeplads, fornyet anerkendelse og en præmiesum på 80.000 kr. fordelt som 30.000 kr. i kontanter og 50.000 kr. i services fra Venture Cups sponsorer.

 

Measuring the impossible

Holdet bag Immeasure består af tre studerende fra forskningsgruppen Nano Bio Integrated Systems på DTU Nanotech, Pranjul Shah, Martin Sørensen og Kristina Aggergaard, samt Paw Larsen fra Copenhagen Business School. Idéen bag Immeasure er en patenterbar teknologi, der gør det muligt at måle flere forskellige proteinkoncentrationer i en blodprøve på én gang i modsætning til i dag, hvor man kun kan måle én proteinkoncentration ad gangen. Teknologien kan reducere diagnose-processen fra timer til minutter og dermed sænke omkostningerne per måling signifikant og potentielt redde liv. Immeasure er p.t. i gang med at patentere teknologien.

Det andet DTU-hold, der deltog i finalen, Centiverse, har arbejdet med udviklingen af en ny type online søgemaskine, som sikrer optimale søgeresultater gennem unik sprogforståelse og semantiske løsninger.

 

Engagement, innovation og entusiasme

DTU’s dekan for bacheloruddannelserne og studiemiljø, Martin Vigild, var til stede på Børsen for at overvære finalen, og han var begejstret for at få præsenteret de ti hold, der deltog i finalen, og som alle var nået langt med deres idéer:

 

”Det er det, det drejer sig om – at få gode idéer. At deltage i en konkurrence som denne er fuldstændig kompatibelt med at studere – det er ikke en anden måde at studere på, det er et studium – studium i perfekt form,” sagde Martin Vigild, inden han pointerede:

 

”Engagement, innovation og entusiasme går op i en højere enhed.”

 

Over 250 idéer med i konkurrencen

Andenpladsen i finalen gik til holdet Wölwa Group fra Københavns Universitet, som blev belønnet med 130.000 kr. fordelt som 60.000 kr. i kontanter og 70.000 i services, mens førstepladsen gik til Multiaerobics-holdet fra Copenhagen Business School og IT-Universitetet, der fik 250.000 kr. i kontanter med hjem. Idéerne bag de to hold er hhv. en software, der kan bruges i projektstyring til at estimere et projekts udgifter, og en software, der kan bruges af behandlere til at langdistance-behandle patienter med standardøvelser.

Der har deltaget over 250 idéer i konkurrencen.

 

Læs mere om Venture Cup her.

Læs mere om Immeasure her.

 

immeasure_ved_finalen_lille.gif

Fra venstre: Martin Vigild, dekan for bacheloruddannelserne og studiemiljø på DTU, Martin Sørensen (DTU), Kristina Aggergaard (DTU), Pranjul Shah (DTU), Paw Linnemann Larsen (CBS) og Sven Junghagen, Vice President for International Affairs på CBS. Foto: Venture Cup