Foto: Thorkild Christensen

Ph.d.-reception med bobler og blomster

Champagnepropperne sprang, da DTU holdt ph.d.-reception for de tidligere studerende, der har afleveret deres afhandlinger i 2016.

Der var proppet til bristepunktet med nu tidligere ph.d.-stipendiater, stolte familiemedlemmer og glade venner, da årets ph.d.-stipendiater fredag den 28. oktober blev fejret i sportshallen på DTU’s campus i Lyngby.

Og der var ikke sparet på hverken pomp eller pragt i denne anledning. Den røde løber var støvet af og rullet ud, der var champagnebobler til alle de velklædte gæster og der var fremstillet en is skulptur i dagens anledning.

På den store scene bød dekan Martin Bendsøe velkommen til den fyldte sportshal, og han lykønskede de færdiguddannede ph.d.-studerende med den flotte titel, som belønning for deres hårde slid gennem de sidste tre år.

"I dag er der udfordringer overalt. Vi har meget at løse. Heldigvis ved jeg, at ingeniører elsker udfordringer. "
Anders Bjarklev, rektor

Spred viden og entusiasme

Martin Bendsøe overlod derefter scenen til rektor Anders Bjarklev, som talte om de udfordringer, verden står overfor i dag, og hvordan de veluddannede ingeniører skal være med til at gøre verden til et bedre sted.

”I dag er der udfordringer overalt. Vi har meget at løse. Heldigvis ved jeg, at ingeniører elsker udfordringer. Med rod i H.C. Ørsteds ord fra 1829, så handler skal vi bruge vores evner til nytte og gavn for samfundet,” sagde rektor Anders Bjarklev.

Årets specielt inviterede taler, professor Lisbeth M. Ottosen fra DTU Byg talte om omdannelsen af farlige affaldsstoffer til blandt andet byggematerialer, og benyttede lejligheden til at opfordre de færdige p.hd.-studerende til at dele deres viden og begejstring med andre.

Endelig blev følgende priser uddelt:

PhD Thesis of the Year Award gik til Visweswara Chakravarthy Gudla for afhandlingen “Optically Designed Anodized Aluminium Surfaces: Microstructural and Electrochemical Aspects.”

PhD Supervisor of the Year Award gik til lektor Anne Ladegaard Skov fra DTU Kemiteknik. DTU´s Young Researcher Awards blev overrakt til:

Thomas Christensen, DTU Photonik, Carl Esben Poulsen, DTU Nanotech, Kira Hyldekær Janstrup, DTU Management Engineering, Ongun Berk Kazanci, DTU Civil Engineering, Leo Emil Sokoler, DTU Compute og Valborg Gudmundsdóttir fra DTU Bioinformatik.