Ved en festlig aften i tjekkisk tema bød dekanen for kandidat- og ph.d.-uddannelser, Martin Bendsøe, velkommen til alle de kandidatstuderende, der er startet i efteråret 2014.
DTU bød på tjekkisk øl, socialisering og et officielt velkommen til alle de nye kandidatstuderende onsdag den 1. oktober. Det var dem, der påbegyndte deres kandidatgrad i september, som var indbudt, og de var mødt talstærkt op. Hele 381 studerende lagde vejen forbi, og det er rekorden for arrangementet, der vokser sig større hvert semester.
”Én af de vigtigste ting, I kommer til at gøre de næste to år, er at etablere jer et solidt netværk,” sagde dekan Martin Bendsøe blandt andet i sin tale, og netop netværksskabning var i fokus.
”Vi ønsker at give de nye studerende en mulighed for at socialisere. Det er vigtigt for os at samle de studerende på tværs af uddannelsesretningerne, men også internt på de forskellige kandidatuddannelser, så de kan lære hinanden bedre at kende. De kommer jo ikke nødvendigvis samme sted fra,” fortalte han efterfølgende, da der var budt op til spisning.
I alt består sommerkandidatoptaget af 996 studerende. 294 af dem kommer fra en diplom- eller en civilbachelor på DTU, 110 kommer fra et andet dansk universitet, mens hele 491 har en bachelor fra et udenlandsk universitet.
Hjælp fra studenterorganisationer
Udover den officielle velkomst blev de studerende mødt af fire studenterorganisationer, der fortalte om de forskellige muligheder for engagement og hjælp til karriereskabelse og networking med udlandet og virksomheder. Både PF (Polyteknisk Forening), IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), ESN (Erasmus Student Network) og BEST (Board of European Students of Technology) lagde vejen forbi.
Velkomstreceptionen startede i sin tid som en tilbagevendende begivenhed i oktoberfest-tema, men fordi DTU i dag har mere end 45 forskellige nationaliteter på kandidatuddannelserne, gav det mening at skifte tematisk nationalitet fra gang til gang. Sidste semester var der paella og sangria på menuen og spansk stemning i Glassalen, mens dette års tema blev præsenteret af den tjekkiske kandidatstuderende Marie Bauerova, inden menuen af blandt andet rösti og sauerkraut flankeret af kolde, tjekkiske øl blev sat fri til de mange fremmødte.