For sjette år i træk er antallet af salmonellainfektioner faldet i EU. Ensrettede krav til at bekæmpe salmonella står bag en stor del af fremskridtene. Det viser den årlige EU-rapport om sygdomme, der kan smitte fra dyr til mennesker fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA og det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol af Smitsomme Sygdomme, ECDC, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget væsentligt til at udarbejde.
Antallet af salmonellainfektioner i EU er faldet betydeligt for sjette år i træk. Senest er antallet faldet 17,4% fra 131.468 tilfælde i 2008 til 108.614 tilfælde i 2009. Det svarer til 23,7 salmonellainfektioner per 100.000 borgere i EU. I Danmark er antallet af salmonellainfektioner i Danmark også faldet fra 3.656 tilfælde i 2008 til 2.129 tilfælde i 2009.
Den årlige EU-rapport om sygdomme, der kan smitte fra dyr til mennesker indikerer, at hovedårsagen til faldene i salmonellainfektioner i EU skyldes effekten af nationale salmonellahandlingsplaner, hvis formål er at reducere udbredelsen af salmonella i æg og kyllingekød.
Læs mere på
DTU Fødevareinstituttets hjemmeside