DTU har med virkning fra 1. december ansat civilingeniør, ph.d. Bjarke Bak Christensen som ny institutdirektør for DTU Bioengineering. Han kommer fra en stilling som institutleder på Købehavns Universitets Institut for Fødevarevidenskab under Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.
”Bjarke Bak Christensen er en erfaren institutleder, som med succes har demonstreret, at han er i stand til at drive en organisation, som den han kommer til at stå i spidsen for her på DTU. Han er visionær og har et stort gåpåmod – afgørende egenskaber i et job, som det han kommer til at bestride. Jeg glæder mig til samarbejdet,” siger DTU’s rektor, Anders Bjarklev.
Selv ser Bjarke Bak Christensen frem til sit nye arbejde:
”Jeg glæder mig til at komme tilbage til DTU og arbejde med et område, som bliver centralt for den fremtidige udvikling af biotek-branchen og life science-området. Jeg kender allerede mange af kollegerne på instituttet og naboinstitutterne, og jeg ser frem til at samarbejde både med dem og med store og små biotek-virksomheder om forskning og uddannelse,” siger Bjarke Bak Christensen.
Bjarke Bak Christensen blev uddannet som civilingeniør fra DTU i 1990, og tog fire år senere en ph.d. ved Institut for Mikrobiologi. Efter at han blev færdig med sin postdoc i 1999 arbejdede han først som seniorforsker i Fødevaredirektoratet og fra 2004 som sektionsleder i Danmarks Fødevare og Veterinær Forskning, som i 2007 blev til DTU Fødevareinstituttet.
Fra 2008 var han forskningschef i Afdeling for Mikrobiologi og Risikovurdering, DTU Fødevareinstituttet, og i 2011 blev han ansat som til institutleder på KU.
Bjarke Bak Christensens nye arbejdsplads er et nyt institut på DTU, som er opstået efter en opdeling tidligere på året af DTU Systembiologi i to nye institutter: DTU Bioengineering og DTU Bioinformatik.
DTU Bioengineering arbejder med samfundsmæssige og videnskabelige udfordringer indenfor bioteknologi, biomedicin, fødevareteknologi og human sundhed. Instituttet baseres på både grundforskning og anvendt forskning og bruger en række basale værktøjer fra biokemi, biofysik, kemi, cellebiologi, immunologi, mikrobiel økologi og fysiologi, bioinformatik og bio-engineering.