Technologist 11, 2017

Nyt Technologist om kunstig intelligens

Det nye nummer af DTU's internationale magasin sætter fokus på, hvordan alt fra Google's søgealgoritmer til intelligente industrirobotter fik det helt store gennembrud i 2016.

Technolgist's ene store feature handler om AI, artificial intelligence. Her får vi f.eks. den kunstige intelligens’ historie tilbage fra 1951, hvor Marvin Minsky udviklede en computer som et neuralt netværk, der var i stand til at finde den bedste vej gennem en labyrint. Over 1997, hvor IBM’s Deep Blue til manges overraskelse vandt i skak over den russiske verdensmester Garri Kasparov. Til den kunstige intelligens’ store gennembrud her i 2016, hvor AlphaGo, et stykke software, der er udviklet af Google DeepMind slår verdens bedste spiller, sydkoreaneren Lee Sedol, i Go, der anses for at være langt, langt mere kompliceret end skak.

Klog mad
Magasinets anden feature handler om 'smart food' - mad betragtet fra en teknologisk vinkel og i en række artikler stilles spørgsmål som, ’hvordan kan vi bruge smarte teknologier til at brødføde en hastigt stigende befolkning?’, ’hvordan kan teknologier forbedre smag og næringssammensætning af vores mad?’ og ’hvordan vi bruge teknologien til f.eks. personaliseret ernæring?’

Læs hele featuren om 'smart food' på Technologist's hjemmeside.

Derudover er der som sædvanlig masser af andet interessant læsestof i Technologist – fra de ultrakorte tech-nyheder til dybdegående artikler og flotte infografikker.

Læs Technologist på technologist.eu, hvor artiklerne løbende bliver publiceret sammen med andre interessante nyheder fra teknologiens verden. Eller bestil et abonnement på papirversionen på magasinets hjemmeside.