Roskilde 2013

Roskilde Festivalen hviler på et stort organisatorisk og ingeniørmæssigt arbejde. Derfor samarbejder Roskilde Festival og Danmarks Tekniske Universitet om en lang række projekter, hvor studerende fra DTU bidrager med nye løsninger og forslag. I år deltog over 100 studerende med mere end 25 forskellige projekter. 

Nedenfor finder du nogle eksempler.

DropBucket

Store festivaler kaster store mængder affald af sig, som skal samles ind hurtigt, effektivt og miljøvenligt. Det har givet en gruppe DTU-studerende idéen til DropBucket, en simpel engangs-skraldespand i pap, der blev testet på årets Roskilde Festival. DropBucket er en udfoldelig affaldsbeholder, der hurtigt kan opsættes til events og særlige lejligheder, hvor behovet for skraldespande er større end normalt, og gør det muligt at løse både tidsmæssige, ergonomiske og økonomiske udfordringer ved affaldshåndtering. 

[video:1]


Powerbox

Powerbox er en totalløsning for bæredygtig energi, og kan levere miljøvenlig strøm til eks. opladning af mobiltelefoner ved hjælp af solceller og evt. vindmøller. Der findes batteribank i containeren, der sikrer, at den kan levere stabilt selvom det ikke blæser eller solen ikke skinner.

[video:3]


3D-print

Et storskalaforsøg i DTU’s Front Lab på Roskilde Festival 2013 undersøgte potentialet i 3D-print på festivaler.Med 3D-print åbner der sig helt nye muligheder for at fremstille enkeltdele relativt hurtigt og relativt billigt. Det kan gavne både gæster og frivillige på festivalen, ikke kun ved at erstatte dele som mangler eller er i stykker, men også til at løse problemer løbende, mens de opstår.

[video:2]