Cover of Technologist no. 7, 2015

Det nye Technologist er på gaden

Elektroteknologi Robotteknik og automation Elektronik Elteknik Optik Sensorer Medicinske apparater og systemer Entreprenørskab Innovation og produktudvikling Rumforskning Astrofysik Rumteknologi og instrumenter
Vores egen astronaut, Andreas Mogensen, har indtaget forsiden på det nye nummer af Technologist, DTU’s internationale magasin. Denne gang ser Technologist nemlig nærmere på forskere og ingeniører, der opererer under helt ekstreme forhold. Besøg f.eks. forskerne på den internationale rumstation, på Sydpolen, ved underjordiske vulkaner i det indiske ocean og i Seychellernes tropiske regnskov.

Andreas Mogensen er netop en af de ingeniører, der i videnskabens tjeneste arbejder under helt særlige forhold. Knap syv millioner kilometer nåede han at tilbagelægge under sin mission til den internationale rumstation ISS, hvor han under sit 10 dage lange ophold, blandt andet fotograferede kæmpelyn fra 400 kilometers højde. Billeder, der skaffer forskerne ny viden om vejrforhold og betyder, at de kan blive bedre til f.eks. at forudsige klimaforandringer.

En anden forsker, der er udsat for et ekstremt arbejdsmiljø er den tyske geofysiker Karin Sigloch, der under tropiske storme fra et skib i det Indiske Ocean undersøger vulkansk aktivitet på havbunden.
Mød disse forskere og mange andre i det nye nummer af Technologist, som også undersøger, hvordan søvn, søvnløshed og søvnmønstre har indflydelse på helbredet, og hvordan søvnforstyrrelser kan afsløre sygdomme som f.eks. Parkinsons på et tidligt stadium.

Læs om dette og meget mere i Technologist nr. 7 – eller følg med på technologist.eu, hvor der desuden dagligt bliver postet spændende nyheder fra teknologiens og videnskabens verden. Her kan man også bestille enkelte magasiner eller abonnement på Technologist.