Samarbejdet med Syddanmark styrkes

DTU vil tættere på virksomheder i Trekantsområdet og det øvrige Region Syddanmark. En ny forretningsudvikler skal skabe båndene.

Virksomhederne har gavn af samarbejde med universiteter. Derfor vil DTU nu komme tættere på de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark ved at ansætte en forretningsudvikler med base i Kolding. Det skal lette produktionsvirksomhedernes adgang til den viden, som DTU’s forskere sidder med.

”Vi skal ikke fortælle virksomhederne, hvordan de skal producere, for det ved de godt.  Men vi har teknisk specialviden over et meget bredt område, som kan komme virksomhederne til nytte, for eksempel om materialeegenskaber og procesoptimering,” siger DTU’s koncerndirektør, Niels Axel Nielsen.

Industrien skal udvikles

Forretningsudvikleren får kontor i Koldings nye erhvervsområde, Nordic Synergy Park. Her glæder bestyrelsesformand Leif Beck Fallesen sig over samarbejdet.

”Med DTU som aktiv medspiller kan vi tiltrække ny og eksisterende industri til Nordic Synergy Park. Trekantområdet har flere industriarbejdspladser end København, Aarhus og Odense tilsammen. Industriarbejdspladserne er der altså, så vi skal ikke skabe dem, men i stedet bevare og udvikle dem. Det kan vi gøre sammen med DTU,” siger han.

En undersøgelse fra konsulentvirksomheden DAMVAD viste i 2012, at virksomheder, der arbejder sammen med DTU, har 10 procent højere produktivitetsudvikling end virksomheder, der ikke samarbejder med DTU.