Robin Sharp

Robin Sharp

Emeritus

DTU COMPUTE
Institut for Matematik og Computer Science

Danmarks Tekniske Universitet

Richard Petersens Plads

Bygning 322, rum 223

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
E-mail robs@dtu.dk
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
CV
Loading

Profil

Robin Sharp har mange års erfaring med specifikation, design og udvikling af distribuerede systemer, i de senere år med særlig fokus på IT-sikkerhed. Hans særlige interesser er systematisk design af IT-systemer, der skal opfylde bestemte sikkerhedsmæssige krav, og analyse af tidsmæssige egenskaber med relation til sikkerhed, såsom tilgængelighed. Robin Sharp er for tiden leder af projektet CIT-AWARE, der udvikler metoder til at undersøge menneskers forståelse af sikkerhedsbegreber og til at øge deres bevidsthed om IT-sikkerhed.
Robin Sharp har en Ph.D. fra Cambridge universitet i England, og efter post doc stillinger i England og Danmark blev ansat på DTU i 1972, siden 1989 som docent. Han er et medlem af sektionen for System Security ved Informatik og Matematisk Modellering (IMM), hvor han underviser i datanet, distribuerede systemer og netværkssikkerhed. Han har været vejleder for en lang række eksamensprojekt- og Ph.D.-studerende.
Robin Sharp er forfatter eller medforfatter til mere end 40 videnskabelige artikler inden for sit nuværende fagområde og forfatter eller redaktør til 3 bøger. I 2006 vandt han SUMO-prisen for en formelt beskrevet ontologi for de såkaldte "Common Criteria for IT Security Evaluation".