Tine Rask Licht

Tine Rask Licht

Professor, forskningsgruppeleder

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Tarmbakterier og Sundhed

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 202, rum 1218

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
2018
14 NOV

Ingen grund til at anbefale glutenfattig kost til alle

Stort studie af effekten af at spise en glutenfattig kost får ikke forskerne bag til at anbefale folk at undgå gluten, med mindre de har cøliaki eller gluten intolerance.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
17 SEP

Alvorlige infektioner skal bekæmpes med afføring

DTU deltager i et forskningsprojekt, der skal hjælpe syge mennesker blive raske ved hjælp af sikre og effektive afføringstransplantationer.

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
20 JUL

Er tarmbakterier skyld i overvægt?

Professor Tine Rask Licht fra DTU Fødevareinstituttet svarer på seks spørgsmål om tarmbakteriernes indflydelse på menneskers vægt og sundhed. 

2017
02 NOV

Fuldkorn er sundt af flere årsager

Ved at bytte raffinerede kornprodukter – som f.eks. hvidt brød og pasta – ud med fuldkornsvarianter spiser overvægtige personer betydeligt mindre, deres vægt falder og mængden af inflammation i kroppen mindskes. Det viser en stor dansk undersøgelse ledet af DTU Fødevareinstituttet, som understøtter den videnskabelige basis for kostrådet...

Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug