Hans Nørgaard Hansen

Hans Nørgaard Hansen

Institutdirektør, Professor, Ph.d.

DTU MEKANIK
Institut for Mekanisk Teknologi

Danmarks Tekniske Universitet

Nils Koppels Allé

Bygning 404, rum 026

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 45 25 19 61
E-mail hnha@mek.dtu.dk
ORCID 0000-0001-7829-6962
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
15 JUL

Her løses høreapparaternes teknologiske udfordringer

I et center på DTU samarbejder virksomheder og forskere om at presse teknologien i høreapparater til dens yderste grænser.

06 JUN

Her løses høreapparaternes teknologiske udfordringer

I et center på DTU samarbejder virksomheder og forskere om at presse teknologien i høreapparater til dens yderste grænser.

Høreapparater
2018
22 MAJ

Familievirksomhed klar til Industri 4.0

Thürmer Tools har fremstillet specialværktøj til at skære gevind i over 100 år. Nu er virksomheden frontløber i Industri 4.0 og har planer om at lave specialværktøjets Spotify.

02 FEB

Årsrapporten 2017 for DTU Mekanik er udkommet

Vores årsrapport er på gaden nu, den kan læses online og bestilles i en trykt udgave.

Konstruktion og mekanik Materialer
2017
28 FEB

DTU Mekaniks årsrapport for 2016 er udkommet

Vores årsrapport er på gaden nu, den kan læses online og bestilles i en trykt udgave.

2016
27 SEP

50 år i oktober: Forskningslederen der blev institutleder

Hans Nørgaard Hansen, professor og institutdirektør for Institut for Mekaniks Teknologi på DTU, fylder 50 år d. 7. oktober.

Foto: Thorkild Amdi Christensen
30 JUN

EU-forskningskommissær besøger DTU

Under sit endagsbesøg i København nåede EU’s kommissær for forskning, videnskab og innovation forbi DTU, hvor han fik indblik i, hvordan universiteter kan være med til at løse store samfundsmæssige udfordringer og stimulere entreprenørskab i Europa.

Energi
28 APR

Årsrapporten for DTU Mekanik er udkommet

Vores årsrapport giver et overblik over aktuel forskning på instituttet, og nøgletallene for blandt andet vores produktion af kandidater, ph.d.-afhandlinger, publikationer og meget mere.

Konstruktion og mekanik Materialer Energi Produktion og ledelse
18 MAR

Færre fejl i støbningen af små plastemner

Når man producerer små plastemner til insulinpenne, høreapparater og LEGO-klodser er det vigtigt for funktionen, at de er fremstillet tilstrækkeligt præcist. Det skal projektet HASIM være med til at sikre, et projekt hvor DTU Mekanik har modtaget en bevilling på 3.6 millioner kr. fra Innovationsfonden.

Konstruktion og mekanik Produktion og ledelse
12 FEB

DTU udpeger ny direktør for DTU Mekanik

DTU Mekaniks vicedirektør, Hans Nørgaard Hansen, er fra 1. maj ny direktør for instituttet.

Konstruktion og mekanik
2015
10 NOV

Professor Hans Nørgaard Hansen kåret som Årets ph.d.-vejleder

DTU's årlige fest for færdiguddannede ph.d. kandidater danner også rammen om overrækkelsen af flere af universitetets vigtige priser, blandt andet de studerendes pris, "Årets ph.d. vejleder".

09 JUL

Professor Hans Nørgaard Hansen ny formand for euspen

Professor Hans Nørgard Hansen fra DTU Mekanik er blevet valgt som formand for euspen, european society for precision engineering and nanotechnology d. 3. juni. Professoren blev valgt i anerkendelse af hans stilfærdige gennemslagskraft, samt DTU’s store engagement i euspens arbejde. Hans Nørgaard Hansen overtager formandsskabet for euspen...

Konstruktion og mekanik
27 MAR

Danske deltagere udvalgt til euspen Challenge 2015

Kim da Costa Carneiro og Hans Nørgaard Hansen fra DTU Mekanik har udpeget Hüsnü Aslan fra iNano på Aarhus Universitet og Maximilian Marhöfer fra DTU Mekanik, Sektionen for Proces- og Produktionsteknologi som de to danske deltagere i konkurrencen. Begge deltagere blev valgt på baggrund af deres præsentationer af unikke løsninger på konkrete...

2014
26 AUG

Cool design forener form og funktion

Nyt køledesign til LED-belysning reducerer forbruget af energi og materialer markant LED-belysning genererer meget varme og har derfor brug for køling. Projektet HYPERCOOL, som er et samarbejde mellem forskere, programmører og designere, skal løse de problemer der findes i forhold til LED-belysning så man integrerer den mest effektive...

Kortlægning og opmåling Konstruktion og mekanik
16 JAN

Støtte til forskning i 3D print, el fra spildevand, nye målmetoder og bakteriel krigsførelse

Fire DTU-projekter har fået støtte fra Højteknologifonden, der sammen med universiteterne investerer i lovende forskning og danske forskningstalenter.

Energi Fødevarer, fisk og landbrug Medicin og medicoteknik
2013
10 DEC

Guido Tosello fra DTU Mekanik modtager Alan Glanvill Award 2013

Prisen blev tildelt Guido Tosello fra DTU Mekanik, Sektionen for Proces- og Produktionsteknologi, i London d. 12. november for hans videnskabelige arbejde i publikationen "Characterisation and analysis of microchannels and submicrometre surface roughness of injection molded microfluidic systems using optical metrology ".

Materialer Konstruktion og mekanik
24 SEP

Konstruktivt samarbejde mellem DTU Mekanik og kinesiske NIM

Ledende medarbejdere fra Kinas metrologiske institut, National Institute of Metrology NIM, besøgte den 4. september DTU Mekanik som en opfølgning på den samarbejdsaftale, der blev indgået for et år siden. Aftalen har ført til udveksling af unge forskere og et spændende nyt samarbejde inden for nanoteknologi. Den store gensidige tilfredshed...

Materialer Konstruktion og mekanik
19 AUG

Rekordstor deltagelse i CIRP konferencen i år

Mere end 560 forskere og industrifolk fra 35 lande deltager i denne uge i CIRP, General Assembly for International Academy for Production Engineering. Konferencen afholdes i dagene fra d. 18. til og med d. 24. august i Bella Centret, og det er første gang den afholdes i Danmark.

Konstruktion og mekanik