Frank Møller Aarestrup

Frank Møller Aarestrup

Professor, afdelingschef

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Afdelingen for Global Overvågning
Forskningsgruppen for Genetisk Epidemiologi

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 204, rum 115

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

Profil

Nøgleord Antibiotikaresistens | Molekylær epidemiologi | Global overvågning

Bakteriers stigende modstandsdygtighed mod den medicin, vi bruger til behandling, udgør en af tidens største medicinske udfordringer.

Min forskning har primært været rettet mod sammenhænge mellem anvendelse af antibiotika til dyr og de sundhedsmæssige konsekvenser, det har for sundhed for mennesker.

Forskningen er i stigende grad rettet mod globale problemstillinger med påvisning af global spredning af resistente bakterier og resistensgener i forbindelse med rejser og international handel med fødevarer. Den udførte og igangværende forskning er med til at sætte den internationale standard for påvisning, global overvågning og studier af global spredning af antibiotikaresistente bakterier og har stor indflydelse på, hvordan man anvender antibiotika og kontrollerer antibiotikaresistente bakterier verden over.

Det globale fokus viser sig også i, at den videnskabelige produktion er udført i samarbejder med over 80 forskningsinstitutioner eller universiteter i over 35 forskellige lande. Forskningen har også bevirket, at DTU Fødevareinstituttet er referencecenter for både Verdenssundhedsorganisationen WHO og EU-kommissionen inden for antibiotikaresistens hos bakterier fra dyr og fødevarer.

Se profil og cv i DTU Orbit...