Pelle Thonning Olesen

Pelle Thonning Olesen

Seniorrådgiver

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Afdelingen for Risikovurdering og Ernæring
Gruppen for Kemisk Risikovurdering og GMO

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 002

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 70 01
E-mail petol@food.dtu.dk
ORCID 0000-0001-8290-3374
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Publikationer
Projekter
Loading

DTU Nyheder

2015
Photo: Colourbox.com
08 JUN

EFSA: Akrylamid i maden kan øge risikoen for kræft

Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft for forbrugere i alle aldre, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) i en netop offentliggjort risikovurdering. DTU Fødevareinstituttet har tidligere opfordret EFSA til at udarbejde en opdateret risikovurdering af akrylamid...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
2014
Photo: Colourbox.com
22 APR

Grønt fra naturen kan være godt – eller giftigt

Flere af de planter, som folk bliver fristet ud i naturen for at plukke netop nu, kan forveksles med giftige arter. Et tilstrækkeligt kendskab til botanik er vigtigt for at undgå forgiftninger, påpeger DTU Fødevareinstituttet.

Fødevaresikkerhed
2013
Photo: Colourbox.com
10 JUL

Spot på kemiske forureninger i vores mad

Danskerne har generelt ingen grund til at være bekymret for uønskede kemiske stoffer i den mad, de sætter på spisebordet – især ikke hvis de spiser varieret. Overvågning sætter dog fokus på visse stoffer - blandt andet uorganisk arsen og akrylamid, hvor danskernes indtag bør...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
Fakta om akrylamid i fødevarer
10 JUL

Fakta om akrylamid i fødevarer

Forskningsresultater peger i retning af, at akrylamid i kosten er kræftfremkaldende. Akrylamid er et stof, der dannes, når visse fødevarer bliver varmebehandlet. Der er dog forsat stor usikkerhed om, i hvilket omfang akrylamid fra vores kost påvirker folkesundheden. DTU Fødevareinstituttet har samlet den...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Fakta om akrylamid i fødevarer
23 MAR

Fakta om akrylamid i fødevarer

Forskningsresultater peger i retning af, at akrylamid i kosten er kræftfremkaldende. Akrylamid er et stof, der dannes, når visse fødevarer bliver varmebehandlet. Der er dog forsat stor usikkerhed om, i hvilket omfang akrylamid fra vores kost påvirker folkesundheden. DTU Fødevareinstituttet har samlet den eksisterende viden om risici ved...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
2012
Forskning i akrylamid nomineret til Årets Danske Forskningsresultat
21 NOV

Forskning i akrylamid nomineret til Årets Danske Forskningsresultat

Forskningsresultater, som peger på en mulig sammenhæng mellem brystkræft og akrylamid, er nomineret til Årets Danske Forskningsresultat 2012 af Videnskab.dk. Resultaterne er opnået i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og DTU Fødevareinstituttet samt med bidrag fra Aarhus Universitet og Aalborg Universitetshospital. Akrylamid er et...

Fødevaresikkerhed
2011
Tang kan indeholde sundhedsskadelige stoffer
07 JUL

Tang kan indeholde sundhedsskadelige stoffer

DTU Fødevareinstituttet har vurderet risikoen ved at bruge tang som fødevare. Vurderingen peger på, at flere tangarter indeholder sundhedsskadelige stoffer, og at især et højt indhold af uorganisk arsen, cadmium og jod i nogle tangarter vækker bekymring. Samtidig viser vurderingen, at der mangler viden på området.

Fødevaresikkerhed
2008
Akrylamid i kosten øger måske risikoen for brystkræft
07 JAN

Akrylamid i kosten øger måske risikoen for brystkræft

Ved varmebehandling af fødevarer dannes stoffet akrylamid, som muligvis øger risikoen for brystkræft. Det viser nye forskningsresultater fra DTU Fødevareinstituttet og Kræftens Bekæmpelse, som netop er offentliggjort i tidsskriftet International Journal of Cancer.