Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Foto: Mikal Schlosser
24 SEP

Det kræver ingeniører at nå FN's Verdensmål

Rektor Anders Bjarklev i Science Report: Ingeniørernes rolle er afgørende for den bæredygtige udvikling.

Sporeliner til tangproduktion. Foto: Anne Trap-Lind.
23 SEP

DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors

Topmoderne østersklækkeri på Mors giver nye muligheder for uddannelse, forskning og erhvervssamarbejde.

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Foto: Shutterstock
22 SEP

DTU deltager i verdens første center om CO2-fangst

DTU bidrager med udvikling af enzymer til et nyt forskningscenter, som vil fjerne CO2 fra atmosfæren og omdanne den til råmaterialer.

CO2-udskillelse og CO2-lagring Klimatilpasning Miljø og forurening Innovation og produktudvikling Enzymer og proteiner
Bax Lindhardt
21 SEP

Vaccineproduktion på matematisk formel

Når Bavarian Nordic skal planlægge fremstillingen af koppevaccine, anvender de DTU-udviklet matematisk modellering til at optimere produktionen.

Matematisk modellering
Mikal Schlosser
21 SEP

Hvilken viden mangler vi om havet?

FN har erklæret 2020’erne for ’Tiår for Havforskning for Bæredygtig Udvikling’. Hvorfor er det nødvendigt, og hvilken vigtig...

Miljø og forurening
Bax Lindhardt
21 SEP

Spinout ekspanderer med lyntests og antigenmålinger

Spinout-virksomheden BluSense Diagnostics kan med Blu-ray diagnosticere denguefeber lynhurtigt og måle immunresponset efter en COVID-19-vaccination.

Medicin og medicoteknik
Bax Lindhardt
21 SEP

Machine learning hjælper med diagnosticering af mellemørebetændelse

Ph.d.-forsker vil gøre det lettere for læger at stille korrekte diagnoser, når børn har ondt i ørerne, så man undgår hø...

Billedanalyse Dataanalyse
Joachim Rode
21 SEP

Han stiller skarpt på en lille celle med stor betydning

Søren Bredmose Simonsen tog en bachelor i filosofi, inden han kastede sig over fysikstudiet. Det førte til arbejde med katalyse, og nu er han i gang med at...

Optik Mikro- og nanoteknologi
Miriam Meister
21 SEP

Grønt protein uden bismag af kostald

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken til at kunne udvinde protein fra grøn biomasse uden uønsket bismag.

Fødevarer, fisk og landbrug
Erik Fog
21 SEP

Bioraffinering bag klimavenlige proteiner

Med bioraffinering kan vi udvinde proteiner fra grøn biomasse og dermed mindske den klimabelastning, der er forbundet med landbrugsdyr.

Fødevarer, fisk og landbrug
DTU Campus Lyngby. Foto: Bax Lindhardt.
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.