LoadingText

Profil

Nøgleord Emulsioner | Produktudvikling | Multivariat dataanalyse | Arbejdsmiljø | Sensorisk analyse | Lipidoxidation | Antioxidanter | Kemi | Fiskeolie | Mikrobiologi

Jeg er arbejdsmiljøkoordinator for DTU Fødevareinstituttet med erfaring indenfor især kemi og mikrobiologi, og er med i VisionZero.

Desuden er jeg generalsekretær for Nordisk Metodikkomite for Levnedsmidler (NMKL) / NordVal International, som huses på DTU.

Tidligere har jeg som forsker arbejdet med:

  • Fisk og fiskeolie, bl.a. effekt af foder sammensætning på makronæringsstof- og lipidsammensætning i fisken.
  •  Lipidoxidation i komplekse fødevarer, herunder udvikling af produkter og anvendelse af naturlige samt modificerede lipider i produkterne, for produktion af sunde fødevarer.
  •  Undersøgelse af emulsioner til anvendelse som delivery systemer samt som simple modelsystemer til at studere lipidoxidation. Formålet var at arbejde mod at forklare mekanismer for lipidoxidation ved anvendelse af forskellige emulgatorer samt antioxidanter (herunder naturlige og modificerede). Jeg har ekspertise i måling af fysisk/kemisk stabilitet og rheologiske egenskaber af fødevarer, samt sensorisk evaluering.
     

Se profil og cv i DTU Orbit...