Girl's Day in Science

Girl's Day in Science

Hvornår

05. okt 2022 09:00 - 15:00

Hvor

DTU Lyngby Campus
DTU Ballerup Campus

Arrangør

DTU

Kontakt

Andreas Ussingø
andus@dtu.dk

Girl's Day in Science

Girl's Day in Science

Piger igang med et forsøg fra Girls Day in Science 2021. Foto: Mikal Schlosser
Piger igang med et forsøg fra Girls Day in Science 2021. Foto: Mikal Schlosser
Teknologi for mennesker
På DTU arbejder vi sammen på tværs af fagligheder og kulturer for at skabe en bæredygtig fremtid. Vores forskere og studerende beskæftiger sig med mange forskellige fagområder – lige fra byggeri, sundhed og design til miljø, IT og transport. Uanset fagområde er vi på DTU optagede af at udvikle teknologi, der kan forandre verden. Til Girls’ Day in Science inviterer vi unge kvinder indenfor til en inspirerende dag med nogle af kvinderne på DTU. Vi håber, at de unge kvinder vil gå derfra lidt klogere på, hvordan de selv kan være med til at udvikle teknologi, som gør en forskel. Pigerne skal deltage i én af i alt 11 workshops fordelt på Lyngby Campus.

Eventet finder sted på Lyngby Campus.

Fra genbrugsplads til Mars
Pigerne vil blive introduceret til diplomingeniørens studie- og arbejdsmetoder, hvor de kommer til at bruge kendte naturvidenskabelige metoder fra gymnasiet på en ny måde. De kommer til at få et produkt i hånden, der forholder sig til både bæredygtighed og udfordringen ved at rejse i rummet – skabt gennem en innovationsproces. Workshoppen starter med en introduktion, hvor der vil blive introduceret til undersøgelsesmetoder, som anvendes af diplomingeniører under en innovationsproces. Workshoppen kommer til at foregå i campusets PrototypeLab, som diplomingeniørerne til dagligt anvender til udviklingen af deres prototyper

Eventet finder sted på Ballerup Campus.