Bæredygtig energi

Energiøer kan give energikrise en lykkelig slutning

En del af regeringens plan for at frigøre Danmark fra russisk gas er at sætte tempo på energiøerne. Skal det ende lykkeligt, kræver det en opprioritering af forskningen, skriver professor Jacob Østergaard i debatindlæg.

Havvindmøller i Nordsøen. (Foto: Colourbox)
Regeringen lægger med nyt energiudspil op til, at Danmark frem mod 2050 skal udnytte det fulde potentiale for havvind i Nordsøen, der vurderes til at være på 35 GW. Eller elforbruget for 35 millioner husstande. Det er store nyheder, der kræver gennemtænkte løsninger fra start, skriver professor Jacob Østergaard i debatindlæg. (Foto: Colourbox)

Kontakt

Jacob Østergaard

Jacob Østergaard Professor, Divisionschef Institut for Vind og Energisystemer Telefon: 45253501