Grøn omstilling

Power-to-X center vil revolutionere materialer til den grønne omstilling

Danske fonde bevilger 300 mio. kr. til et pionercenter for udvikling af materialer og Power-to-X-teknologier til den grønne omstilling. Centeret samler førende nationale og internationale forskere.

Capex
Pionercentret CAPeX vil udvikle materialer og teknologier til Power-to-X og fremskynde den grønne omstilling. Tejs Vegge, professor ved DTU er leder af CAPeX (tv), og professor Frede Blaabjerg fra Aalborg Universitet er co-lead i CAPeX.
Pionercenteret CAPeX vil udvikle og implementere en kraftfuld platform til hurtig udvikling af materialer og en datainfrastruktur, hvor nye materialer til f.eks. katalysatorer opdages og designes direkte til deres virkelige driftsforhold.

Læs mere om CAPeX.

Etableringen af pionercentrene er en national satsning administreret af Danmarks Grundforskningsfond, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har taget initiativet til.

Etableringen sker i tæt samarbejde og medfinansiering mellem Danmarks Grundforskningsfond, Carlsbergfondet, Lundbeckfonden, Novo Nordisk Fonden, VILLUM FONDEN og universiteter i Danmark.

Læs mere om pionercentre.

Kontakt

Tejs Vegge
Professor, DTU
5164 1787
teve@dtu.dk

Frede Blaabjerg
Professor, AAU
2129 2454
fbl@energy.aau.dk