Ida Sofie Szymanski Niemann var sikker i sin sag, da hun dimitterede fra diplomingeniøruddannelsen Eksport og Teknologi i januar 2020. Hun skulle læse en kandidat, når hun var færdig med det barselsvikariat, hun netop var blevet tilbudt hos Novo Nordisk.
Men efter kun en måned som dataanalytiker hos dem lagde hun sine planer om. For læringskurven hos Novo Nordisk var stejl, og arbejdsopgaverne tilfredsstillede hendes skabertrang.
”Jeg har altid haft en trang til at skabe noget, og jobbet som Business Partner hos Novo Nordisk gav mig muligheden for at gøre det. Det føles enormt tilfredsstillende at være i stand til det med én universitetsuddannelse,” fortæller hun.
Ida er ikke i tvivl om, at diplomingeniøruddannelsen har givet hende gode og unikke forudsætninger for at fortsætte direkte i arbejde:
”Min uddannelse har givet mig en lidt nørdet teknisk forståelse kombineret med en god markedsforståelse, og det har været enormt brugbart i mit arbejdsliv.”
En forsmag på arbejdslivet
Diplomingeniøruddannelsen Eksport og Teknologi er en meget alsidig uddannelse. Ida havde f.eks. allerede en god grundforståelse for projektledelse, da hun dimitterede. Hun fremhæver også studiets tværfaglige og obligatoriske projektforløb Innovation Pilot som en vigtig del af forberedelsen til arbejdslivet:
”Innovation Pilot var uden tvivl en forsmag på den hverdag, jeg har hos Novo Nordisk, nemlig at arbejde på tværs af faggrupper og skabe produkter sammen. Det er virkelig godt gået af DTU, at de har skabt et kursus, der matcher virkeligheden i virksomhederne én til én.”
Innovation Pilot er obligatorisk for alle studieretninger på diplomingeniøruddannelsen, så alle de studerende får mulighed for at forberede sig på det arbejdsliv, der venter dem.
De studerende skal også i praktik i løbet af deres uddannelse, og da det var Idas tur til at finde en praktikplads, gik hun efter Novo Nordisk. Det endte med et praktikforløb, et studiejob og tilbuddet om et barselsvikariat, da hun sagde farvel til DTU’s campus i Ballerup efter 4 ½ års uddannelse.
At gå på DTU er en kultur
Der eksisterer et helt særligt studiemiljø på DTU ifølge Ida, og når hun husker tilbage, er der kun gode minder:
”Alle er så åbne over for alle. Alle er velkomne, der er en hyggelig og imødekommende stemning, intet snobberi, og så blev der arrangeret fælles skiture hvert år, mens jeg gik der. Når jeg tænker tilbage, så har jeg aldrig haft en dårlig oplevelse som studerende på DTU.”
Ida kommer fra en familie fyldt med ingeniører, som har læst på DTU, og de taler stadig om deres studietid:
”Min far og hans venner taler stadig om deres tid som studerende på DTU, og det er meget tydeligt for mig, at det er en kultur at gå på DTU. Det, man oplever her, det tager man med sig videre i livet uanset, om det er fagligt eller socialt.”
Ida har afslutningsvist et budskab til alle, der overvejer at læse til diplomingeniør, og til de studerende, der allerede er i gang med uddannelsen:
”Jeg håber, at min historie kan inspirere andre. Jeg kan kun anbefale, at man prøver at gå ud og søge et job, når man er færdig med diplomingeniøruddannelsen, og hvis det ikke dur, så kan man altid læse videre, indtil man finder det rigtige.”