Den grønne omstilling

Viden skal danne fundamentet for nye havvindmøllers placering

Danmark har storstilede planer for udbygningen af havvindmøllekapaciteten i de kommende år. Forskere fra DTU skal i et nyt samarbejde være med til at sikre, at fremtidens møller bliver placeret mest hensigtsmæssigt.

Havvindmøller i Nordsøen. (Foto: Colourbox)
I fremtiden vil en langt større del af Danmarks el-produktion komme fra havvindmøller. Foto: Colourbox

Forskningsbaseret rådgivning

DTU leverer forskningsbaseret rådgivning om vindenergi på fem kontinenter. I samarbejde med Energistyrelsen og andre partnere støtter DTU kapacitetsopbygningen både i og udenfor Danmarks grænser gennem uddannelse, teknisk assistance og internationale standarder.

DTU ejer og udvikler løbende det Globale Vindatlas, som forholdsvis let kan bruges til at vurdere, hvor potentialet for både almindelig og flydende havvind er størst. DTU har også ledt udviklingen af New European Wind Atlas.