Nybyggeri

DTU opfører nyt renrum til mikrochipproduktion

DTU er i gang med at udvide sine renrumsfaciliteter for at imødekomme den store efterspørgsel på mikrochips fra virksomheder og forskere. Udbygningen vil samtidig styrke udviklingen af kvantecomputere, som bygger på forskning og udvikling af nye chips.

DTU udvider kapaciteten inden for produktion af mikrochips for at sikre den fremtidige konkurrenceevne og fastholde Danmarks teknologiske styrkeposition og forsyningssikkerhed.
DTU udvider kapaciteten inden for produktion af mikrochips for at sikre den fremtidige konkurrenceevne og fastholde Danmarks teknologiske styrkeposition og forsyningssikkerhed. Foto: DTU/ERIK Arkitekter/Tegnestuen Kontekst

Fremstilling af nano- og mikrochips stiller krav om et produktionsmiljø frit for partikler og støv. Større faciliteter, der lever op til disse ekstremt høje standarder, findes normalt kun i industrien og store organisationer, men som noget unikt findes de også på DTU. Det nye renrum bliver bygget som et ISO 4 renrum med fuld ren kælder (subfab) til 200 mm wafer udstyr. Denne opbygning giver den maksimale fleksibilitet for anvendelse af renrummet og faciliterer hurtig tilpasning af udstyr efter brugernes behov.

Læs mere om det nye renrum ved at downloade DTU Nanolabs nyhedsbrev

Kontakt

Jörg Hübner

Jörg Hübner Direktør, Ph.D. DTU Nanolab - Nationalt Center for Nanofabrikation og -karakterisering Telefon: 45255762 Mobil: 22785157