Kvanteteknologi

Kvanteteknologiens historie på DTU

Kvanteteknologi er ikke noget nyt. En lang tradition for både grundforskning og industrisamarbejde på kvanteområdet går helt tilbage til dengang, Bohr og DTU boede sammen.

Indvielse af elektronikafdelingen i Lundtofte den , 29. september1965: Den nye danske datamaskine GIER betragtes af fra venstre professor Per G. Jensen, Dronning Ingrid, Kong Frederik, Prinsesse Benedicte, hofdame Lise Wold, undervisningsminister K.B. Andersen og rektor Knuth Wintherfeldt
Indvielse af elektronikafdelingen i Lundtofte den 29. september 1965: Den nye danske datamaskine GIER betragtes af fra venstre professor Per G. Jensen, Dronning Ingrid, Kong Frederik, Prinsesse Benedicte, hofdame Lise Wold, undervisningsminister K.B. Andersen og rektor Knuth Wintherfeldt

Kvanteteknologi er et område i stærk vækst. Forskerne på DTU arbejder særligt med tre teknologiområder. Det er kvantekommunikation og datasikkerhed, ultrafølsomme kvantesensorer og udvikling af kvantecomputere. Det sker både med grundforskning og udvikling af teknologier, så de kan anvendes af virksomheder og myndigheder, der i stigende omfang har interesse for området.

Læs mere på temasiden om kvanteteknologi.

Hov, denne funktion kræver cookies

For at se indholdet skal du ændre dit cookie-samtykke til at tillade funktionalitet cookies