Værdifuld feedback
Gruppen har i udviklingen fået værdifuldt input fra en person med synshandicap, og det har været givende at få idéen afprøvet på årets festival:
”Vi planlægger at tage de indsamlede data og udarbejde en forbedret version af vores produkt, der inddrager de aspekter af vores prototyper, der fungerede bedst,” siger Christian Stampe.
Gruppen vil gerne have en endelig version klar til næste års festival – et tiltag, som 33-årige Kenneth Schack Banner, som er bestyrelsesmedlem i Dansk Blindesamfunds Ungdom og selv har været festivalgæst de sidste tre år, vil byde velkommen. Han er blind og mener, kortet har stort potentiale, for som han siger:
”Ingen har jo lyst til at mærke sig rundt på et toilet, hvor man ikke ved, hvor rent det er.”
Eftersom der ikke findes standardikoner for det gængse toiletinventar som f.eks. en skylleknap eller et toiletsæde samt det ekstraudstyr, der findes på et handicaptoilet, mener Kenneth Schack Banner, at nøglen til succes vil være at udforme ikoner, som gør det nemt både hurtigt og præcist at afkode de forskellige elementer.
Når gruppen har knækket koden til at lave et velfungerende toiletkort, håber medlemmerne at udvikle et standardbibliotek af ikoner, som kan sammensættes på taktile kort til andre typer rum.
”Vi fandt ud af, at dette på nuværende tidspunkt ikke eksisterer,” siger Christian Stampe.
De andre medlemmer af gruppen bag opfindelsen er Charlotte-Amina Salim, Franziska Marie Bäuerlein, Lorenz Flechtenmacher og Oliver Mike Malling.
DTU på Roskilde
Det er 13. år, at Roskilde Festival bliver brugt som laboratorium af DTU-studerende, som kan teste deres innovative og bæredygtige tekniske løsninger i forhold til udfordringer med alt fra vandforsyning og affaldssortering over akustik og tilgængelighed til energiforbrug og genanvendelse.
Ved årets festival deltog i alt 20 projekter, der alle har som mål at forbedre festivaloplevelsen.