Sundhedsteknologi

DTU og Rigshospitalet opretter fælles klinisk professorat

Professor og overlæge Måns Magnusson er ansat i en ny stilling delt mellem DTU Sundhedsteknologi og Rigshospitalets Center for Hørelse og Balance. Her skal Magnusson med støtte fra Novo Nordisk Fonden fortsætte sin verdensklasseforskning i transportsyge til fordel for både patienter og videnskab.

Portrætbillede af Professor og overlæge Måns Magnusson er ansat i en ny stilling delt mellem DTU Sundhedsteknologi og Rigshospitalets Center for Hørelse og Balance.
 Professor og overlæge Måns Magnusson er ansat i et nyt professorat delt mellem DTU Sundhedsteknologi og Rigshospitalets Center for Hørelse og Balance.

faktaboks

Om Rigshospitalets Center for Hørelse og Balance

Center for Hørelse og Balance er en international hub med behandlingen og forskningen i høre- og balancesygdomme og byggede på et unikt samarbejde mellem DTU, patientforeninger og Region Hovedstaden. Samarbejdet inkluderer i dag også Københavns Universitet, Aalborg Universitet og flere private organisationer indenfor lyd-, balance- og høreforskning.

I Center for Hørelse og Balance diagnosticeres og behandles børn og voksne med hørenedsættelse og døvhed inden for specialområder som Cochlear Implant og benforankrede høresystemer Centret diagnosticerer og behandler også indenfor avancerede svimmelhedssygdomme, tinnitus, flyve- og dykkemedicin mm. Med mere end 50% af samtlige kliniske danske videnskabelige publikationer er centret førende inden for forskning vedrørende hørelse og balance.

Læs mere: Center for Hørelse og Balance (rigshospitalet.dk)

Om DTU Sundhedsteknologi

Siden 2010 er antallet af ingeniører i sundhedsvæsenet steget med 22 procent. For at styrke forskning og innovation i samarbejder mellem sygehuse, virksomheder og ingeniører har DTU bl.a. oprettet DTU Sundhedsteknologi. Instituttet er et led i DTUs strategiske udvikling af life science, som i dag tegner sig for en tredjedel af DTU’s videnskabelige publikationer.
I samarbejde med Region Hovedstaden og Region Sjælland har DTU oprettet dele-stillinger, der giver mulighed for at teknisk-videnskabeligt personale fra et hospital bliver ansat på DTU, eller at lektorer og professorer fra DTU får deres daglige gang på et hospital. DTU vil øge den type samarbejder markant for at accelerere udviklingen af ny sundhedsteknologi. Siden 2004 har DTU derudover samarbejdet med Københavns Universitet om uddannelsen Medicin og Teknologi.

Læs mere: DTU Sundhedsteknologi (dtu.dk)

Kontakt

Jan Henrik Ardenkjær-Larsen

Jan Henrik Ardenkjær-Larsen Institutdirektør, Professor Institut for Sundhedsteknologi