Professor og forskningsgruppeleder Charlotte Jacobsen fra DTU Fødevareinstituttet har i flere årtier forsket i den harskningsproces, som finder sted i fødevarer og forbrugerprodukter, og udviklet måder at bremse den. Viden der kan bidrage til at bevare fødevarernes kvalitet og mindske madspild.
Hun har også arbejdet på at finde nye veje til at udnytte havets oversete ressourcer som tang, mikroalger, søstjerner og fiskerestprodukter i samarbejde med industrien. Blandt andet ved at udvikle nye ingredienser til fødevarer eller foder til dyr fra de dele af fangsten eller fisken, som tidligere ikke er blevet udnyttet, eller blot bliver kastet overbord.
Dyrkning og anvendelse af tang og mikroalger som en kilde til Omega-3 fedtsyrer, protein, antioxidanter og vitaminer i fremtidens fødevarer er desuden et nyt forskningsområde, Charlotte Jacobsen har været med til at udvikle. Målet med det hele er at udnytte jordens ressourcer bedre og udvikle sunde, sikre og velsmagende fødevarer og ingredienser til at mætte jordens voksende befolkning.
For sit arbejde har Charlotte Jacobsen modtaget Ridderkorset af H.M. Dronningen.
Charlotte Jacobsen har desuden bidraget til internationale organisationer på sit felt. Hun har bl.a. været præsident og vicepræsident for American Oil Chemist’s Society, AOCS’ Europæiske sektion.
Læs mere
Charlotte Jacobsen leder Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer - Analyse og Anvendelse i DTU Fødevareinstituttet. Gruppen producerer viden, der kan øge befolkningens indtag af sunde fødevarer, som er rige på vitaminer, sunde fedtstoffer og proteiner, og som kan bruges til at udvikle ingredienser fra hidtil uudnyttede ressourcer.
Læs mere om gruppens forskning på instituttets website, og hør Charlotte Jacobsen fortælle om forskningen i en podcast på DTU Techfolk: Tang, alger og søpølser – din menu vil ændre sig om få år! Du kan også høre en podcast fra Danmarks Frie Forskningsfond, hvor Charlotte Jacobsen fortæller om mikroalger som fremtidens proteinkilde.