Erhvervsforskerpris på 200.000 kr. til DTU professor

Torsdag den 22. november 2007 modtog centerleder og professor Torsten Dau, Center for Anvendt Høreforskning på Ørsted•DTU DEA’s erhvervsforskerpris "Kultur & Kommunikation"

DEA – Danmarks ErhvervsforskningsAkademi uddeler årligt to erhvervsforskerpriser ”Samfund & Erhverv” og ”Kultur & Kommunikation” på hver 200.000 kr. Priserne gives til forskere, der har bidraget til at forbedre virksomheders innovation og konkurrenceevne inden for de to områder.

DEA’s priskomite for ”Kultur & Kommunikation” valgte at hædre Torsten Dau for sin tværfaglige forskning i hørelsen, som er en af de vigtigste forudsætninger for kommunikation.
 
DEA skriver i deres pressemeddelelse, at ”Torsten Dau gennem sin forskning og energiske virke som leder af DTU’s Center for Anvendt Høreforskning har været den helt afgørende primus motor bag en spændende brobygning mellem den tekniske verdens naturvidenskabelige og kvantitative metoder og den humanistiske verdens kvalitative metoder og forståelse af mennesket som andet og mere end fysiske og biologiske væsener. At forstå den menneskelige hørelse kræver ikke kun viden om, hvordan øret oversætter lyd til nerveimpulser. Det handler også om at forstå menneskelig hørelse og kommunikation ud fra psykologiske, kognitive og sprogvidenskabelige perspektiver. Og det er en udfordring, som Torsten Dau om nogen er med til løfte via sin ihærdige higen efter at skabe videnskabelige landvindinger på tværs af hidtil adskilte områder.”

Professor Torsten Dau er meget beæret og taknemmelig for prisen. ”Det er helt fantastisk at få sådan en pris og en stor motivation - også for mine medarbejdere - til at arbejde videre på nogle af de store udfordringer i vores forskningsområde. Vi har rigtig gode muligheder her på DTU, og jeg tror, at vi kan fortsætte med den spændende forskning i samarbejde med vores kolleger fra høreapparatindustrien og fra områderne biologi og sprogvidenskab,” siger Torsten Dau.

Center for Anvendt Høreforsking samarbejder bl.a. med virksomhederne Oticon, Widex og GN ReSound.

 

Læs mere om DEA – Danmarks ErhvervsforskningsAkademi

Læs mere omf DEA’s erhvervsforskerpriser

Læs mere om Center for Anvendt Høreforskning.  

 

 

Foto: Steen Brogaard

  torstendauii.jpg