Fakta
Om Innovation Pilot
Innovation Pilot er et tværfagligt og obligatorisk kursus for diplomingeniørstuderende, hvor de studerende samarbejder om at løse en case for en virksomhed.
Samarbejde
To diplomingeniørstuderende har designet en paphætte til de affaldscontainere, som DTU bruger til arrangementer med flere tusind deltagere. Den skal få besøgende til at affaldssortere bedre, og tests viser, at det virker.
Asmus Gram-Hansen og Niels Besser Mortensen har overtaget det grundlæggende design fra en gruppe diplomingeniørstuderende, som deltog i innovationskurset Innovation Pilot i sommeren 2023. Gruppen udviklede designet som løsning på en case om bedre affaldssortering til events, som DTU’s Campus Service deltog i kurset med, og Asmus Gram-Hansen og Niels Besser Mortensen har siden da optimeret designet med bl.a. farver og eventspecifikke piktogrammer.
Fakta
Innovation Pilot er et tværfagligt og obligatorisk kursus for diplomingeniørstuderende, hvor de studerende samarbejder om at løse en case for en virksomhed.
Stine Rye Pedersen, der er bæredygtighedsmedarbejder i Campus Service på DTU, er meget tilfreds med designet.
”Det er en fornøjelse at arbejde sammen med Asmus og Niels om at udvikle et produkt, og det er helt bestemt ikke sidste gang, vi deltager i Innovation Pilot med en case. De studerendes viden og kreative tilgang er en enorm ressource, og så har de tiden til virkelig at fordybe sig i løsningen af et problem,” fortæller hun.
Niels Besser Mortensen er heller ikke i tvivl om, hvad der gør projektet særligt.
”Det spændende ved det her projekt er, at det ikke bare skal ende som en rapport, men faktisk blive til et produkt, der kan produceres i stor skala, og som DTU’s Campus Service forhåbentlig vil kunne bruge til events i mange år. Det skal ikke bare smides væk,” forklarer han.
De tre projektpartnere er i dialog med en virksomhed om, hvordan forløbet fra enkelte prototyper til storskalaproduktion af hætten kan foregå. Prototyperne af paphætten, som er blevet testet til Åbent Hus og DSE-messen, er fremstillet i værksteds- og laboratoriefaciliteterne i DesignBuildLab på Ballerup Campus.
Fakta
Værksteds- og laboratoriefaciliteterne hos DTU i Ballerup dækker alle hovedområder inden for det ingeniør- og produktionsfaglige. Fra beton til plast, robotteknologi, elektronik og sundhed, inklusive et 600 m2 prototypeværksted til produktudvikling og prototypeproduktion.
Værkstederne og laboratorierne i DesignBuildLab er åben for studerende døgnet rundt til arbejde i forbindelse med kurser og projekter. Virksomheder kan også få adgang, blandt andet via samarbejds- og udviklingsprojekter.
Læs mere om DesignBuildLab via dette link.
Mette Pallisgaard Jensen Innovationskonsulent Institut for Ingeniørteknologi og -didaktik mepaj@dtu.dk
Stine Rye Pedersen Bæredygtighedsmedarbejder Campus Service stryep@dtu.dk