Bionedbrydelig mademballage fremstillet af tang, en specialdesignet affaldspose til tamponer eller bind og kunstig intelligens, som skal bruges til at få bedre styr på fordelingen af mennesker på festivalpladsen, så risikoen for ulykker bliver mindre.
Det er alt sammen projekter, der kan opleves på dette års Roskilde Festival, som løber af stablen i denne uge. Projekterne er skabt af DTU-studerende, og formålet med dem er at løse konkrete udfordringer, som festivalen står over for.
I år byder projekterne på nye tiltag inden for bl.a. hygiejne, affaldssortering, energiforbrug og bekæmpelse af madspild. Alt sammen projekter, som er udtænkt og udført af studerende på DTU som en del af deres uddannelse. Der er tilknyttet en vejleder til hvert projekt, og de studerende modtager typisk 5 ECTS-point for deres arbejde.
Gennem mere end ti år har DTU og Roskilde Festival samarbejdet om at styrke uddannelsen af ingeniørstuderende og skabe løsninger på de mange ingeniørmæssige udfordringer, der opstår i en midlertidig by med omkring 130.000 indbyggere. For det er netop, hvad Roskilde Festival er. Til sammenligning bor der lige godt 120.000 personer i Aalborg, Danmarks fjerdestørste by.
Alle DTU-studerende har haft mulighed for at byde ind med projektideer eller komme med bud på, hvordan de kan løse konkrete udfordringer, som festivalen har spillet ind med.