Innovation

’Vi har en kultur for at finde løsninger på ting, der er ret vanskelige’

DTU Startup Day samler innovationsøkosystemet for at fejre styrken i fællesskabet. Denne gang med et særligt fokus på vigtigheden af deep tech innovation for Europas fremtid.

Start UP Day oppefra.
DTU Start Up Day afholdes for femte gang år i træk. Foto: Bax Lindhardt.

Fakta

Deep tech dækker over startups, hvis løsninger er dybt forankret i teknologi og forskning. Specielt for deep tech startups er, at de ofte er forbundet med langvarig og omkostningstung forksning og udvikling, der kræver store investeringer.

Tynde briller og stærke innovationsmiljøer

En af dem er ABH Optics, der har udviklet en tynd film med nanostruktur, der kan lægges ovenpå et brilleglas. Med ABH Optics teknologi er det muligt at lave briller med høj styrke uden tykke brilleglas. Den tynde film har en række iboende kvaliteter, der udover tykkelsen gør dem attraktive. Filmen fungerer nemlig antireflekterende og er også ridsefast.

Det er sådanne innovative løsninger, der gør Marianne Thellersen glad. Som koncerndirektør for innovation og entrepreneurskab er DTU Startup Day noget helt specielt. Her viser universitetet, at DTU’s innovationsøkosystem er til for at skabe de absolut bedste rammer og vilkår for at startups kan gro og blomstre, og i sidste ende være til gavn for samfundet:

”Vi samler et helt økosystem omkring de startups, der er her. Det vil sige, at de får lov til at præsentere for en hel masse mennesker, får feedback, bliver bedre. Derudover får vi muligheden for at vise andre, hvad det er, vi kan på DTU.”

”Det er vigtigt, fordi der er jo ingen, der kan gøre det alene. Som ingeniør ved du noget om teknologi og innovation, men ikke nødvendigvis det forretningsmæssige. Derfor har vi brug for at samle investorer, mentorer og virksomheder omkring dem. Det er en måde at hjælpe dem med at teste markeder, kunder og starte med at vækste,” siger hun.

Og vinderen er…

Som afslutning på dagen bliver der uddelt priser til nogle af de mange startups, der har gjort sig ekstra bemærket. Til lyden af lår-trommehvirvelende publikum bliver der åbnet gyldne konvolutter én efter én for at afsløre vinderne af dagens forskellige priser.

En af vinderne er Mensis, der modtager Steen Scheibye Innovation Award 2025. Mensis vil være med til at give kvinder en bedre forståelse af deres kroppe. Med en MyMensis, der er en lille hvid biosensor, man sætter på huden, kan kvinder løbende måle hormonniveauer, og derved få en bedre forståelse for deres hormoner. De studerende bag startuppen håber på, at deres produkt blandt andet kan være med til at forstå sammenhænge mellem menstruationscyklus og migræne bedre. Thea Hage fra Mensis lægger vægt på vigtigheden af den støtte, man kan trække på gennem innovationsøkosystemet.

”Støtten er virkelig vigtig for en startup-rejse som vores, da det kræver en masse hårdt arbejde. Nogle gange er man så langt nede i kaninhullet, at man spekulerer på, om det man gør, er det rigtige, og om verden vil se og forstå det,” fortæller hun.

Awards

  • Keystone Pitch Award: Precision Antibiotics
  • Steen Scheibye Innovation Award: Mensis
  • Investment Game Award: HyKin Energy
  • Spotlight Award: Gridlinx

Kontakt

Marianne Thellersen

Marianne Thellersen Koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab Afdeling for Forskning, Rådgivning og Innovation Mobil: 40 51 44 10