Danish Tech Challenge

Startups fejrer hinandens succeser i hardware-konkurrence

20 hardware-startups deltager i Danish Tech Challenge, hvor de udvikler tekniske løsninger inden for bl.a. sundhed, sport og klima. Det kan bidrage til den grønne omstilling og forbedre vores livskvalitet.

Danish Tech Challenge
20 startups deltager i Danish Tech Challenge. Fem af dem kommer fra DTU. Foto: Rasmus Degnbol
Kronprins møder Danish Tech Challenge
Kronprins Frederik besøger startups fra Danish Tech Challenge. Foto: Carsten Esbensen/30A photo

Pitcher forretningsidéer

Hun fortæller, at deltagerne i Danish Tech Challenge kommer igennem et fem måneder langt vækstforløb med workshops, sparring og træning. Her får de viden om 12 discipliner, som produktudvikling, patentering, salg og bæredygtighed, der er fundamentale for, at de kan vækste og komme på markedet. Som en del af forløbet bliver iværksætterne trænet i at pitche deres forretningsidéer til investorer. I løbet af programmet arrangeres flere events, hvor ’business angels’ og andre typer af investorer inviteres.

Næste store milepæl i Danish Tech Challenge er 4. december, hvor deltagerne skal have gennemført alle 12 discipliner for at kunne gå videre til semifinalen. Her forventes det, at de bl.a. har styr på, hvilken samfundsudfordring de løser og hvilket potentiale, deres produkt har. Men de skal også vise, at de komplementerer hinanden som team.

Seks virksomheder går videre til finalen i januar 2024, hvor de pitcher deres forretningsidé til et awardshow. Vinderen udvælges af en ekstern jury og modtager Industriens Fonds Iværksætterpris og en medfølgende præmie på 500.000 kroner, som bliver overrakt af Kronprins Frederik.

Kontakt:

Kristine Sylvest Brinks
Program Manager

Danish Tech Challenge
ksb@dtusciencepark.dk