Bioteknologi

Startup udvikler grisekød fra stamceller

Virksomheden Meat Tomorrow arbejder på at få stamceller til at producere fremtidens grisekød. Nu udtager iværksætterne deres første patent.

Om syv-otte år kan det være, at færre grise lader livet, når vi skal fremstille hakket grisekød. David Valbjørn (th.) og Matias Ankjær er begge medstiftere af virksomheden Meat Tomorrow, hvor de udvikler teknologi, der kan få grisestamceller til at producere kød.
Om syv-otte år kan det være, at færre grise lader livet, når vi skal fremstille hakket grisekød. Matias Ankjær (tv.) og David Valbjørn (th.) er begge medstiftere af virksomheden Meat Tomorrow, hvor de udvikler teknologi, der kan få grisestamceller til at producere kød. Foto: Mikal Schlosser

Fakta

  • Bioteknologisk startup, der blev stiftet i 2021 af David Valbjørn, Matias Ankjær, Josef Christensen, Henning Kempf og Jonathan Niclis.
  • Udvikler teknologi til fremstilling af kød baseret på grisestamceller.
  • Kødet kaldes for kultiveret kød, og produktionen vil foregå i bioreaktorer.
  • Storskalaproduktion af kultiveret kød forventes at bruge mindre energi og udlede mindre CO2 end konventionel produktion af grisekød.