DTU er som følge af sektordimensioneringen, der er en del af kandidatreformen, blevet pålagt at reducere antallet af studiepladser på civilbacheloruddannelsen med 92 pladser i 2025 sammenlignet med 2024. Selve udmøntningen er sket efter dialog med relevante parter.
"Dette er en bunden politisk opgave. DTU ønsker på ingen måde at reducere antallet af studiepladser. Vi ønsker at uddanne flere ingeniører - ikke færre - til gavn for det danske samfund," siger Lars D. Christoffersen, dekan for uddannelse og studiemiljø.
Uændret antal pladser
Tre uddannelsesretninger; Bioteknologi, Kemi og Teknologi samt Teknisk Biomedicin vil have et uændret antal studiepladser, da det er afgørende for at levere ingeniører til life science-sektoren, som er vigtig for Danmarks økonomi.
DTU’s engelsksprogede bacheloruddannelse, General Engineering, vil også have et uændret antal pladser, da den tiltrækker dygtige danske og internationale studerende og leverer studerende til 13 kandidatretninger på DTU.
Reduktion af pladser
På de øvrige uddannelsesretninger er antallet af studiepladser reduceret nogenlunde jævnt fordelt på 17 forskellige retninger. Retninger med lav adgangskvotient er reduceret lidt mere for at sikre, at DTU optager studerende med gode faglige forudsætninger, da der er en sammenhæng mellem adgangskvotient og frafald. Og det gælder om at mindske frafaldet, når DTU skal optage færre studerende.
Derudover er der reserveret 35 pladser, som DTU efterfølgende kan tildele uddannelsesretninger med mange velkvalificerede ansøgere.
Kriterierne for udmøntningen har til formål at fastholde DTU's position som et teknisk eliteuniversitet og udbyde Europas bedste ingeniøruddannelse.