Tine Rask Licht
Viceinstitutdirektør, professor, forskningsgruppeleder
DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Tarmbakterier og Sundhed
Henrik Dams Allé
Bygning 202 Rum 1218
2800 Kgs. Lyngby
Danmark
Tarmmikrobiotaens betydning for kroppens metabolisme, immun- og hormonsystem Tarmbakteriers omsætning af kostkomponenter Kostens indflydelse på tarmens mikrobiota Prebiotika og Probiotika
Vi mennesker har flere bakterier i tarmen, end vi har celler i kroppen. Igennem det seneste årti er det blevet klart at tarmbakterierne, som lever i symbiose med deres vært, spiller en vigtig rolle for værtens sundhedstilstand - Specielt i forbindelse med immunrelaterede sygdomme. Jeg leder forskningsgruppen for Tarmbakterier og Sundhed, som primært arbejder indenfor områderne tarmmikrobiota og fødevareingredienser. Vi studerer samspillet mellem kost, tarmbakterier og immunsystem, og skaber viden der bidrager til udviklingen af sundhedsfremmende fødevarer og ingredienser, samt til nye strategier for bekæmpelse af sygdomme, der relaterer sig til tarmens bakteriesammensætning. Forskningen danner grundlag for forskningsbaseret rådgivning og undervisning indenfor området.