Bioteknologi

DTU får ny avanceret laboratoriefacilitet til udvikling af celleterapi for kroniske sygdomme

DTU bliver hjemsted for ny avanceret laboratoriefacilitet, der skal indgå i udviklingen af fremtidens celleterapi. Det er Novo Nordisk Fonden, der har bevilget op til 950 millioner kr. til den nye facilitet.

Illustration af det konceptuelle design af bygningen til Novo Nordisk Fonden Cellerator. Udarbejdet af Tegnestuen Kontekst ApS.
Konceptuelt design af bygningen til Novo Nordisk Fonden Cellerator, der opføres på Lyngby Campus. Udarbejdet af Tegnestuen Kontekst ApS.

Fakta

Novo Nordisk Foundation Cellerator er et partnerselskab, der er ejet at Novo Nordisk Fonden. Det kommer til at operere som en uafhængig filantropisk organisation.

Tema

DTU stiller skarpt på udnyttelsen af bioteknologi inden for farma og sundhed, hvor biologi og teknologi udnyttes til tidlig diagnosticering af sygdomme samt udvikling af nye lægemidler og behandlingsmetoder.

Bioteknologi er en del af life science-området, hvor forskningen i dag er så omfattende, at den alene på DTU tegner sig for en tredjedel af universitetets videnskabelige publikationer. I samfundet er de seneste tal for biotekbranchens samlede årlige vækst på 6 %. Det er tre gange højere end den gennemsnitlige vækst i det samlede private erhvervsliv.

Danmarks Statistiks nyeste tal viser en stigning på 30 % i antallet af kandidater med en lang videnskabelig uddannelse inden for teknisk videnskab, som bliver ansat i sektoren.

Læs mere på temasiden om bioteknologi.