Bioteknologi

Ny kræftbehandling testes i patienter

Forskere på DTU kan forbedre immunforsvarets T-celler, så de angriber kræftceller hos visse patienter med modermærkekræft. I samarbejde med Herlev Hospital afprøves løsningen nu på patienterne.

Billede af en t-celle, som er en særlig type af hvide blodlegemer, der findes i vores immunforsvar. Billede: NIAID.
T-celler er en særlig type af hvide blodlegemer, der findes i vores immunforsvar. Billedet er et farvet elektronmikrografi af en t-celle fra amerikanske NIAID.

Tema

DTU stiller skarpt på udnyttelsen af bioteknologi inden for farma og sundhed, hvor biologi og teknologi udnyttes til tidlig diagnosticering af sygdomme samt udvikling af nye lægemidler og behandlingsmetoder.

Bioteknologi er en del af life science-området, hvor forskningen i dag er så omfattende, at den alene på DTU tegner sig for en tredjedel af universitetets videnskabelige publikationer. I samfundet er de seneste tal for biotekbranchens samlede årlige vækst på 6 %. Det er tre gange højere end den gennemsnitlige vækst i det samlede private erhvervsliv. 

Danmarks Statistiks nyeste tal viser en stigning på 30 % i antallet af kandidater med en lang videnskabelig uddannelse inden for teknisk videnskab, som bliver ansat i sektoren.

Læs mere på temasiden om bioteknologi.