Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Photo: Colourbox.com
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
2018
Image: DTU
22 NOV

Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen

Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Image: Colourbox.dk
14 NOV

Ingen grund til at anbefale glutenfattig kost til alle

Stort studie af effekten af at spise en glutenfattig kost får ikke forskerne bag til at anbefale folk at undgå gluten, med mindre de har cøliaki eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
25 OKT

Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter

Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
12 SEP

Hjælp til sund mad i daginstitutioner

En ny guide fra Fødevarestyrelsen skal hjælpe danske daginstitutioner med at tilberede sundere mad til børnene. DTU har udarbejdet guidens ernæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Roberto Flore. Foto: CHP Docx
12 JUL

DTU ansætter leder til nyt Foodlab

DTU ansætter den internationalt anerkendte Roberto Flore til at stå i spidsen for DTU Skylabs kommende Foodlab.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Johanne Parelius og Julie Storm Høgsbro med hver deres Kyst Is lavet af tang, bær og frugter fra Skandinavien. Foto: Mikal Schlosser
16 FEB

De har bevist at man kan lave lækker is af tang

To studerende skabte en is lavet af tang, bær og frugter fra Skandinavien og vandt en konkurrence for innovative og bæredygtige fødevarer.

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
2017
Image: Colourbox.dk
03 MAJ

Højrisiko overvægt vejer tungt hos 55-75-årige danskere

En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet blandt 55-75-årige danskere viser, at såkaldt højrisiko overvægt er den mest udbredte...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Indtag af slik og chokolade (gram pr. dag) på hverdage og weekenddage blandt børn og unge i perioden 2005 til 2013.
23 MAR

Børn og unge spiser flere søde sager i weekenden

Danske børn og unge spiser generelt sundere end ved årtusindskiftet, især fordi deres kost i dag indeholder dobbelt så meget fuldkorn og mindre...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
02 FEB

Kedelig nordisk førsteplads til Danmark for rygning og alkohol

Danmark indtager en kedelig førsteplads som det land i Norden, hvor flest voksne ryger dagligt og oftest drikker alkohol. Det viser den anden fællesnordiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
25 JAN

Flere svært overvægtige i Norden

Flere voksne er blevet svært overvægtige i Norden. Det viser en fællesnordisk befolkningsundersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvæ...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
19 JAN

Flere voksne i Norden spiser usundt

Flere voksne i Norden spiser usundt. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: DTU Fødevareinstituttet
11 JAN

Opfindsomhed og omtanke gør skolemad sundere

Opfindsomhed og omtanke er nogle af de ingredienser, der kan give sortimentet i skolers madordning et sundhedsmæssigt løft. Det viser en undersøgelse...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2016
Photo: DTU Fødevareinstituttet
15 DEC

Mere grønt og mindre salt gør kantinemåltider sundere

Mængden af frugt og grønt, som kantinegæster på landets arbejdspladser lægger på deres frokosttallerkner, er vokset i løbet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
24 NOV

Brød fra danske supermarkeder er blevet mindre salt

Saltindholdet i hvede- og rugbrød på danske supermarkedshylder er faldet med 10% i løbet af fem år. Det viser en undersøgelse, DTU Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Foto: Colourbox
17 OKT

Jordnøddeallergi skal behandles forskelligt

Allergikere, der ikke kan tåle jordnødder, reagerer på vidt forskellige måder. Derfor kan skræddersyet immunterapi blive fremtidens behandling...

Mikro- og nanoteknologi Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox
05 SEP

Pesticidbelastningen stadig lavest i danske afgrøder

Dansk frugt og grønt er generelt mindre belastet med pesticidrester end tilsvarende importerede afgrøder på det danske marked. Det fremgår af...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
Image: DTU Fødevareinstituttet
31 AUG

Plantebaserede kosttilskud spises som ’forsikring’

Blandt brugere af plantebaserede kosttilskud er troen på en påstået gavnlig effekt den overvejende motivation for at spise tilskuddene. Mange opfatter...

Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
27 JUN

Madens transittid er en nøglefaktor for en sund fordøjelse

Den transittid, maden er om at bevæge sig igennem et menneskes tarm, har afgørende betydning for mængden af skadelige nedbrydningsprodukter, der produceres...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
25 MAJ

Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer

Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforæ...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev