VÆLG INTERVAL
2018
The Radio Anechoic Chamber/DTU-ESA facility at DTU Elektro (Photo: Torben Nielsen)
06 DEC

DTU investerer i avanceret elektromagnetisk testcenter

Nyt center vil styrke universitetets position som internationalt førende inden for forskning og test af elektromagnetiske systemer.

Elektroteknologi Elektromagnetisme Antenner Mikrobølgeteknologi
2014
En radiobølge (grøn) i en optisk-elektro-mekanisk mikrokonverter får en mikromembran til at vibrere via elektrostatiske kræfter. Vibrationen måles med en laserstråle, der reflekteres fra membranen og interferere med sig selv. Teknikken gør det muligt at påvise svage radiobølger. Foto: Anders Simonsen, NBI.
06 MAR

Ny teknik omdanner radiobølger til lyssignaler

Forskere fra DTU og Niels Bohr Instituttet har udviklet en ny banebrydende teknik, der gør det muligt at spore selv meget svage radiosignaler. Teknikken kan få...

Mikrobølgeteknologi Lyskilder Lasere Nanopartikler
Foto: Stamers Kontor
13 SEP

Indeklima i fokus

To studerende udvikler sensorer til måling af indeklima i private hjem sammen med Hammer Electronic.

Elektronik Mikrobølgeteknologi Innovation og produktudvikling Produktion og ledelse
Foto: Jens Rosenfeldt
16 JAN

Verdens stærkeste ultralydsskanner

DTU Elektros forskningsskanner SARUS er den største af sin art i verden og det eneste instrument, der kan vise blodets bevægelser i 3D.

Mikrobølgeteknologi
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.