Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
21 JUN

Internationalt forskerhold vil udvikle bedre afgrøder

Novo Nordisk Fonden bevilger 203 mio. kr. til et internationalt forskningskonsortium, som skal afdække, hvordan bakterier kan udnyttes til at skabe bedre afgrøder.

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Miljø og forurening Klimatilpasning Økosystemer
20 JUN

Kaffesyre kan bremse harskning af fiskeolier i fødevarer

Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
23 MAJ

Parasitter spænder ben for økologisk ørredproduktion

Optimalt vandmiljø og gemmesteder til fisk samt forebyggelse og bekæmpelse af parasitter og bakterier skal sikre økologisk ørredyngel.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Hav- og dambrug
23 MAJ

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
22 MAJ

Økomuslinger klar til at indtage danskernes middagsborde

Længere høstsæson, stabil produktion og samarbejde med detailhandelen skal øge danskernes appetit på dyrkede muslinger, som i dag eksporteres.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
20 MAJ

Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert

En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.

Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
02 APR

Københavnernes bioaffald kan blive til bøffer

Nyt projekt vil udvikle teknologi til at udvinde protein fra organisk affald, som efterfølgende kan anvendes som tilskud til mennesker eller i foder til husdyr. ...

Fødevareproduktion
21 MAR

Fra plage til ressource: Søstjerner bliver til dyrefoder

Når verdens første søstjernemelfabrik fredag den 29. marts åbner ved Limfjorden, sker det på baggrund af et samarbejde mellem universiteter og erhverv.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
11 MAR

Bæredygtig øl brygget på overskudsris

Overskudsris bliver til bæredygtig øl takket være forskning fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
14 FEB

Studerende høster pris for vegansk gør-det-selv-ost

Fire DTU kandidatstuderende har vundet endnu en pris for deres gør-det-selv-produkt, der forvandler kikærtevand til vegansk ost.

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, eller se en af vores videoer.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev