Hvad laver en ingeniør?

Med en uddannelse som ingeniør fra DTU kan du komme til at arbejde med opgaver, der spænder fra udvikling af teknologier, rumfart, konstruktion af broer, bygninger og maskiner, til at skabe nye lægemidler og fødevarer.

2 forskere fra DTU er ved at undersøge en vindmøllevinge på DTU Risø.

Ingeniører konstruerer ikke bare broer

DTU-ingeniører arbejder med opgaver, der spænder fra udvikling af teknologier, rumfart, konstruktion af broer, bygninger og maskiner, til at skabe nye lægemidler og fødevarer.

Jobmulighederne er mange med en uddannelse fra DTU i bagagen. Det skyldes, at uddannelsen til ingeniør på DTU giver værktøjer og kompetencer, der kan anvendes meget bredt.

Både diplom- og civilingeniører får i dag jobs i store ingeniørfirmaer, konsulentbureauer, det offentlige eller de bliver selvstændige.

Anerkendt på den internationale scene

Ingeniører fra DTU gør sig gældende på den internationale scene og overalt i det danske erhvervsliv samt i det offentlige.

Uddannelsernes faglige niveau er højt, og som DTU-ingeniør vil du være respekteret på niveau med kandidater fra de førende udenlandske tekniske universiteter.

Sæt dit præg på fremtiden

Som ingeniør fra DTU har du kompetencerne til at sætte dit præg på fremtiden. Hvordan fremtidens transport skal se ud, hvordan vi skal bo, hvordan vi skal bygge, hvad vi skal spise, og hvordan vi skal kommunikere.

Fremtiden er afhængig af ingeniører, der vil bruge deres talent på at udvikle og gennemføre nye, kreative idéer, der gavner samfundet.

Ikke kun kontorer og laboratorier

Arbejdet som ingeniør er andet end kontorer, laboratorier og auditorier. Det kan også være ulande, udvikling og genbrug eller koldere forhold i det arktiske.

Så hvis du tiltrækkes af anderledes udfordringer ude i verden, byder uddannelsen på rige muligheder for det.

Læs mere om dine kompetencer som ingeniør

Hvor kan man få job som færdiguddannet ingeniør fra DTU? Og hvilke arbejdsopgaver varetager man? Mød en række ingeniører fra DTU, og bliv klogere på, hvordan et arbejdsliv som ingeniør kan se ud.

Mød ingeniører fra DTU

Sana, Business Consultant hos NNIT
Mød Sana, der har læst "Medicin og Teknologi", og som arbejder hos NNIT som Business Consultant.