Hvad laver en ingeniør?

Læser du en ingeniøruddannelse på DTU, bliver du klædt på til at finde svar på nogle af verdens store spørgsmål og skabe løsninger til gavn for både mennesker og planeten.

Forskning i vindenergi på DTU Risø

Teknologi for mennesker

På DTU kan du lære at udvikle ny medicin, opfinde den næste fødevaretrend, designe fremtidens bæredygtige teknologi og meget, meget mere.

Fælles for alle DTU’s uddannelser er, at du bliver klædt på til at forstå verden fra et ingeniørfagligt perspektiv og bruge din viden til at drive forandring og gøre en forskel. Når du er færdiguddannet, har du en naturvidenskabelig og teknisk værktøjskasse med dig, som giver dig mulighed for at arbejde i en lang række forskellige brancher – fra store ingeniørfirmaer, konsulenthuse og forskningsinstitutioner til livet som selvstændig.

Uanset hvilken retning du vælger, gør en uddannelse fra DTU dig klar til et arbejdsliv som ingeniør, hvor du kan skabe konkrete løsninger på store udfordringer – fra udvikling af grønne fødevare til design af energisparende bygninger og robotter til sundhedsvæsenet.

Læs mere om DTU’s mange uddannelser

Med verden som arbejdsplads

Uddannelserne på DTU har et højt fagligt niveau, og derfor har du som færdiguddannet ingeniør mulighed for at skabe en karriere både i Danmark og internationalt. Ingeniører finder løsninger på virkelighedens problemer, så din arbejdsplads kan være alt fra arktisk egne til auditorier, laboratorier, varmere himmelstrøg eller moderne storbyer.

Er du nysgerrig på, hvordan ingeniører arbejder i andre lande, og vil du se mere af verden, kan du tage et semester i udlandet i løbet af din uddannelse. På DTU har du masse af muligheder for forskellige udlandsophold, hvor du kan styrke din faglighed, møde nye mennesker og få en oplevelse for livet.

Læs mere om dine muligheder for udlandsophold

Klædt på til fremtiden

Fremtiden skabes af ingeniører inden for alt fra kommunikation til boliger, transport og sundhed. Med en ingeniøruddannelse fra DTU opbygger du en række generelle, tekniske og personlige kompetencer, som udgør rygraden i din ingeniørfaglighed og klæder dig på til at udtænke løsninger hele vejen fra idé til produktion og anvendelse.

Du lærer, hvordan du kan bruge teknologien til at løse udfordringer. Du øver dig i at arbejde systematisk og struktureret, og du forstår forbindelsen mellem teori og praktik. Du udvikler dig personligt, når du lærer at tage ansvar for egen læring og indgå i et team.

Hele vejen igennem studiet tester du din viden, når du sammen med dine medstuderende arbejder på forskellige projekter, der forbereder dig på en karriere som ingeniør.

Bliv klogere på dit studievalg

Hvor kan man få job som færdiguddannet ingeniør fra DTU? Og hvilke arbejdsopgaver varetager man? Mød en række ingeniører fra DTU, og bliv klogere på, hvordan et arbejdsliv som ingeniør kan se ud.

Mød ingeniører fra DTU

Sana, Business Consultant hos NNIT
Mød Sana, der har læst "Medicin og Teknologi", og som arbejder hos NNIT som Business Consultant.