Studieliv på DTU Ballerup Campus

Introduktionsvideo til studielivet på Ballerup Campus
Rammerne for DTU Ballerup Campus er en arkitektonisk perle på 42.000 kvadratmeter ca. 10 km uden for Københavns centrum. Bygningerne rummer udover laboratorier, forsøgshaller, klasse- og grupperum, auditorier, kontorer og så videre, også en række unikke kunstværker.

Undervisningsfaciliteter

På vores campus i Ballerup finder du moderne undervisningslokaler, auditorier, laboratorier og forsøgshaller, der giver dig mulighed for selv – eller i samarbejde med andre – at arbejde med både maskiner, forsøgsopstillinger og apparatur.

Her er alt fra robot- og højspændingslaboratorier til en værkstedshal og et prototypeværksted, hvor du døgnet rundt har adgang til bl.a. 3D-printere og laserskærer.

Bibliotek

Biblioteket på Ballerup Campus ligger i et rundt 3-etagers tårn. Det er fyldt med både trykt og elektronisk litteratur og tilbyder en række faciliteter, fx studiepladser og grupperum samt mulighed for at printe, kopiere og scanne til e-mail.

Kantine

Ballerup Campus har en kantine, en kiosk og et salgssted, hvor du kan købe mad, snacks og drikke til studentervenlige priser.

Boghandel

I Polyteknisk Boghandel på DTU Ballerup Campus kan du købe lærebøger, faglitteratur og studiebøger.

Som studerende får du 10 % rabat på dine køb i Polyteknisk Boghandel.

Handicapvenlig bygning

DTU Ballerup campus er indrettet, så det er muligt at komme rundt over alt, også hvis du sidder i kørestol.

Studieliv

På vores campus i Ballerup er der masser af muligheder for at møde dine medstuderende, få en fredagsøl og deltage i alt fra musik til fitness. På campus finder du blandt andet:

  • Elektronik Klubben Ballerup
  • Fitnessrum
  • Løbe- og cykelstier i Sømosen lige uden for campus
  • Musikøvelokale med sanganlæg, forstærkere, trommesæt etc.
  • S-Huset, Polyteknisk Forenings lokaler, et samlingssted for de studerende
  • Studentercaféen Verners Kælder med bl.a. bordfodbold og bløde sofaer
  • Ølbryggerforening med egne ølbryggerfaciliteter

DesignBuildLab - laboratorier og værksteder

DesignBuildLab er en række værksteder og laboratorier på DTU Ballerup campus, som du kan få adgang til 24 timer i døgnet. Efter et kort sikkerhedskursus, er du klar til at indtage faciliteterne, der dækker alle områder fra beton og plast, robotteknologi, elektronik til sundhed og har et omfattende prototypelab på 600 m2 med både 3D-printere og laserskærere.

Om DTU ballerup campus

10 km udenfor Københavns centrum finder du DTU Ballerup campus. Her læser ca. 2.500 studerende til diplomingeniør eller tager DTU Adgangskursus, mens ca. 1.000 studerende læser på en af DTU’s deltidsdiplomuddannelser.

Campus blev opført 1995, og består af en 600 meter lang og knap 48.000 kvadratmeter stor bygning tegnet af PLH Arkitekter.

Arkitektur og kunst

Vores campus i Ballerup er fyldt med smukt lysindfald og hyggelige små torve, mens kunst indgår som en naturlig del af bygningen.

Det tre etager høje bibliotekstårn er inspireret af Gunnar Asplunds runde bibliotek i Stockholm, og fra loftet hænger en enorm lysekrone, inspireret af Rutherford og Bohrs atommodel. Fra kronen hænger tre ringe med 60 halogenlamper, der symboliserer elektronbanerne.