Myndigheder

Kernen i forskningsbaseret rådgivning er at give myndigheder og virksomheder et robust, forskningsbaseret beslutningsgrundlag. 

Hvis du som myndighed har brug for forskningsbaseret rådgivning, kan DTU tilbyde en bred vifte af ydelser og modeller for samarbejde. Ydelserne omfatter rådgivning, monitorering, videns- og laboratorieberedskab, metodeudvikling og kapacitetsopbygning for staten, regioner og kommuner samt internationale institutioner.

Læs mere om samarbejdsformer

DTU ønsker, at universitetets forskning og viden er til gavn for samfundet, og at universitetet er en foretrukken national og international leverandør af forskningsbaseret rådgivning. Forskningsbaseret rådgivning, som er en af DTU’s kerneydelser, er en betegnelse de forskningsbaserede ydelser, som DTU leverer til nationale og internationale myndigheder samt virksomheder. 

DTU stiller sin store faglige viden og ekspertise inden for det teknisk-naturvidenskabelige område til rådighed for nationale og internationale myndigheder og private aktører, således at universitetet bidrager til pålidelig, sikker og uvildig viden, der kan danne grundlag for beslutningsstøtte, eksempelvis risikovurderinger og viden om fremtidens teknologier.

Et eksempel på samarbejder er den danske indsats for at bekæmpe salmonella i de danske fjerkræbesætninger. Her har et tæt samarbejde mellem DTU, myndigheder og fødevareerhvervet håndteret forekomsten af salmonella - og fremmet erhvervets eksportmuligheder betragteligt.

Klik på de forskellige aktører i figuren nedenfor eller følg linkene til venstre for at læse mere om, hvilke typer samarbejde og ydelser DTU tilbyder.

 

 

 

Kontakt

Jan Eiersted Molzen
Kontorchef, Rådgivning og netværk
Afdeling for Innovation og Sektorudvikling
45 25 71 27
Henrik Mielby
Teamleder
Afdeling for Innovation og Sektorudvikling
45 25 10 46

DTU's tilgang til forskningsbaseret rådgivning

Her kan du læse DTU's politik om forskningsbaseret myndighedsbetjening.

DTU’s kodeks for forskningsbaseret rådgivning (dansk version)

DTU’s kodeks for forskningsbaseret rådgivning (engelsk version)

Hør Rektor fortælle om forskningsbaseret rådgivning på DTU.