Fortællinger fra studerende på udlandsophold

Jonas - PolyU, Hong Kong

Jonas valgte ikke PolyU i Hong Kong på grund af bestemte kurser, men snare lokation og en del tilfældighed. Han ville til "den anden side af jorden" og et sted, som ikke mindede alt for meget om vores egen kultur.

På PolyU studerede han på fakultetet ‘Electrical and Information Engineering’, hvor han blandt andet fulgte kurser om analog elektronik, filterdesign og et kursus om at programmere apps.

Det var en meget oplevelsesrig tur, hvor vejblokader og tåregas var hverdag.

Akademisk set kunne PolyU ikke måle sig med DTU, synes Jonas, men oplevelserne vejede mere end rigeligt op for det.

Mira - Oregon State University, USA

Et udlandssemester er en kæmpe mulighed for at udvikle sig - én som Mira ikke ville gå glip af. Hun elsker sit studie, men studietrætheden var ved at snige sig ind, og et udlandsopholdet var noget at arbejde hen mod. Hun valgte Oregon State University, USA, fordi det udbyder kurser i samspil med USA’s rumindustri.

Mira havde et fantastisk ophold. Hun lærte mange søde mennesker at kende, lærte om amerikansk kultur, og var på ture til blandt andet Seattle, Vancouver, San Francisco og Portland.

Selvom universitetslivet er presset i USA, så mødte Mira engagerede undervisere, og kurserne var spændende.

Kristian - TU Delft

Kristian valgte at tage et semester på TU DELFT, fordi han ønskede at tage nogle aerospace-kurser, som ikke udbydes på DTU.

Og han blev ikke skuffet, for det faglige niveau er højt og kurserne interessante og udfordrende - især masterkurset ’Satellite Orbit Determination’ fandt han interessant. Det omhandler, hvordan man med millimeter-præcision bestemmer satellitters kredsløb under hensyntagen til alt fra relativitetsteorien og "radiation pressure".

Kristian blev positivt overrasket over, hvor international atmosfæren er på TU Delft. De indfødte er iflg. Kristian en pluralitet, men der er stadig mulighed for at møde engagerede studiekammerater fra alle verdenshjørner.

Sarah

Sarah - University of British Columbia i Vancouver, Canada

Sarah vidste præcis hvad hun gerne ville have ud af et udlandsophold: Indblik i forskellige kulturer, mulighed for spændende udflugter og et bredt udvalg af kurser, som ikke nødvendigvis blev udbudt på DTU.

Hun valgte derfor at tage til University of British Columbia i Vancouver, Canada, da Vancouver er en multikulturel by med en utroligt smuk natur, der giver gode muligheder for vandre- eller skiture.

Og når det kommer til kurser, har UBC et relativt stort udbud af Astrofysik-kurser.

Amalie

Amalie - University of Texas at Austin, USA

Amalie tog et semester til University of Texas at Austin, USA, fordi hun gerne ville opleve den amerikanske kultur og collegekultur.

Begge dele fandt hun rigeligt af i cowboy-staten Texas ,som bød på alt fra bbq og tailgates, rodeo og tex mex til NASA.

På University of Texas at Austins aerospace-linje fulgte hun et astrofysikkursus samt kurserne 'Spacecraft dynamics', 'Spacecraft System engineering', 'Concepts in Nuclear and Radiation', 'Search for extraterrestrial life' og 'Landscapes of Mexico and Caribbean'.

Eigil

Eigil - École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Schweiz

På École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) i Schweiz tog Eigil et eksperimentelt astrofysikkursus og kurserne Multivariate Statistics og Astrophysics III: Stellar and Galactic Dynamics. Det blev klart for ham, at hans professionelle interesse ligger tættere på emner vedr. solsystemet - en god erkendelse i forhold til at vælge specialisering på kandidatuddannelsen.

Kurset, som Eigil så allermest frem til at have, var introduktion til Machine Learning, med to store projekter, hvor de studerende dels skulle forudsige en måling af Higgs-bosonen dels analysere Tweets.