Ny på DTU - studiestart for diplomingeniørstuderende

Velkommen som ny diplomingeniørstuderende på DTU! Her på siden kan du finde alt den information, du skal bruge for at få en god studiestart - både fagligt og socialt og hvis du har særlige behov.

Bliv klar til studiestart

 

1. Bestil brugernavn og password til DTU's digitale platforme

Som ny studerende på DTU har du brug for hurtigt at komme i gang med at bruge DTU's digitale platforme. For at få adgang skal du have et brugernavn og password.

2. Studiestarten starter online, så snart du takker ja til din studieplads  

Så snart du har takket ja tak til din studieplads og du har aktiveret din DTU konto har du adgang til DTU's digitale studiestartskursus via undervisningsplatformen DTU Learn. I kurset møder du bl.a. din studieleder og Polyteknisk Forening, som er studenterforeningen på DTU. Du får også praktisk information om din studiestart og introduktion til vigtige regler og rammer for din uddannelse. Derudover finder du en masse tips og tricks fra bl.a. Studievejledningen til at få det bedste ud af dit studie og til at skabe dig et godt studieliv på DTU.

3. Bestil studiekort 

Alle studerende på DTU skal  have et gyldigt studiekort. Kortet fungerer som legitimation, adgangskort og lånerkort på biblioteket.

4. Søg om SU og Ungdomskort

Du kan søge om SU, når du er blevet optaget på din uddannelse.

5. Tag brush-up kursus i matematik

For at give dig den bedste studiestart og hjælpe dig til at komme godt igennem din uddannelse, tilbyder DTU brush-up-kurser i matematik. Vi forventer, at du som minimum tager vores onlinekursus i matematik inden studiestart.

6. Tilmeld dig velkomstdag og introforløb

velkomstdagen møder du dine medstuderende, ser campus og bliver introduceret til din studieretning. Efter velkomstdagen har du mulighed for at deltage i et af vores introforløb. 

7. Tjek beskeder fra DTU og fra dine undervisere

Som studerende på DTU modtager du beskeder fra DTU på din studentermail. Beskeder fra dine undervisere om dine kurser kan du finde i DTU Learn. Du skal også holde øje med studiemeddelelser og nyheder på DTU's intranet, DTU Inside.

8. Køb bøger og computer

Det er en god idé at købe dine bøger inden studiestarten. Du kan købe bogpakker, der passer til din uddannelsesretning. Når du begynder på DTU, skal du have en bærbar computer, som kan gå på DTU's trådløse netværk. 

For dig, der har en uafsluttet uddannelse: Søg om før-start-merit

Hvis du tidligere har læst en uddannelse, men ikke færdiggjort den, skal du søge om det, der hedder før-start-merit. Det kan du gøre, når du er blevet optaget.

DTUs app er din mobile adgang til campus. Appens wayfinding-funktion hjælper dig med at finde vej mellem bygninger og lokaler. I app'en kan du også se kantinernes åbningstider og menuer.

Se DTU campus app

Se videovejledning

I løbet af de første uger af dit semester vil du blive introduceret til appen af vektorerne. Appen kan bruges både til iPhone og Android.