Ny på DTU - studiestart for bachelor- og diplomingeniørstuderende

Velkommen som ny studerende på DTU! Bliv klædt på til dit nye studieliv i det digitale studiestartskursus 'How to DTU', giv dine studier den bedste start med et brush-up kursus i matematik, og lær dine medstuderende at kende til velkomst- og introarrangementerne for nye studerende.

Det digitale studiestartskursus ’How to DTU’ tager dig igennem alt, hvad du skal vide for at få komme godt i gang med dit studieliv på DTU.

I How to DTU møder du din studieleder og Polyteknisk Forening, som er studenterforeningen på DTU. Du får praktisk information om din studiestart; du får en introduktion til regler og rammer for din uddannelse; og du finder tips og tricks til at få det bedste ud af dit studie og til at skabe dig et godt studieliv.

Sådan logger du på 'How to DTU'

Du logger på How to DTU med din DTU konto. Den kan du aktivere, når du har takket ja til din studieplads. Det står i dit optagelsesbrev, hvordan du gør.

Velkomst- og introarrangementer

Studiestart på DTU

Velkomstdag på campus

18. august

Velkomstdag for alle nyoptagne studerende.

På velkomstdagen bliver du introduceret til campus, din studieretning og dine medstuderende.

I løbet af dagen er der faglige og sociale aktiviteter, hvor du kommer til at samarbejde, tænke kreativt og lære dine medstuderende bedre at kende.

Alle nye studerende bliver budt officielt velkommen til DTU af rektor Anders Bjarklev, bachelordekan Lars Christoffersen og forpersonen for DTU's studenterforening, Polyteknisk Forening.

 

 

Rustur på DTU

Introture

18.-25. august

Polyteknisk Forening afholder introture for alle nye studerende. Du kan vælge mellem forskellige introture – f.eks. en tur med eller uden alkohol.

På introturen møder du  studerende fra både din og andre studieretninger. Turene indeholder faglige og sociale aktiviteter, som introducerer dig til dit studie og dine nye studiekammerater.

Tilmelding: Læs om introturerne, og hvordan du tilmelder dig, i det velkomstbrev, du modtager fra Polyteknisk Forening pr. mail, eller på Polyteknisk Forening hjemmeside

SPS-introduktion

SPS-introarrangement for studerende med behov for særlig støtte

 
Særligt introarrangement til dig der er ordblind, er psykisk eller fysisk udfordret, har en udviklingsforstyrrelse, lider af en kronisk sygdom, eller lider af en anden varig funktionsnedsættelse.

Arrangementet indeholder bl.a. en introduktion til SPS-sagsgangen og mulighed for individuelle samtaler med fokus på dig og dit støttebehov.

Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig arrangementet

 

 

Rikke Andersen - Højdespringer og Studerende på DTU under træningen på Østerbro Stadion

Info-webinar for eliteidrætsstuderende

5. september kl. 12.00

Hvis du dyrker eliteidræt på højeste niveau, kan du deltage i Studievejledningens webinar for eliteidrætsstuderende.

Her får du en introduktion til, hvad det vil sige at være eliteidrætsstuderende på DTU, og hvad du skal være opmærksom på for at få sport og studier til at hænge sammen. Du får også sat ansigt på de studievejledere, du kan kontakte, hvis du får brug for hjælp til studieplanlægning.

Du er velkommen til at tage din træner eller en anden relevant kontaktperson med til webinaret.

Tilmelding: Skriv til elitesport@dtu.dk

 

Studiestart på DTU

Vektorerne står klar til at tage imod dig

Som ny på DTU bliver du taget godt imod af vores vektorer. Vektorerne er nuværende studerende, typisk fra din egen uddannelse, som har til opgave at give dig en god studiestart.

Du møder vektorerne i det digitale studiestartskursus, på campus til velkomstdagen og på rusturen. Du får også en kagegruppe, hvor du kan mødes med dine medstuderende og en vektor.

Datoer - sæt kryds i kalenderen

I begyndelsen af august vil du kunne se skemaet for din første uges undervisning i det online studiestartskursus 'How to DTU'. Skemaet kommer til at ligge som en besked på kursets forside.

Find dine kurser i DTU Learn

Inden undervisningen begynder, får du også adgang til dine kurser i DTU’s undervisningsplatform DTU Learn. Det er også i DTU Learn, at dine undervisere skriver beskeder og lægger lektionsplaner ud.

Du får en introduktion til DTU Learn i studiestartskurset 'How to DTU'.