Efter bacheloruddannelsen tager de fleste en kandidatuddannelse, der specialiserer dem inden for et specifikt fagområde og gør dem attraktive på arbejdsmarkedet.
Bacheloruddannelsen Fødevarer og Ernæring giver adgang til flere kandidatuddannelser på KU og DTU – og har du lyst, kan du også søge ind på andre universiteter i Danmark eller udlandet.
Med bacheloruddannelsen Fødevarer og Ernæring har du et stærkt udgangspunkt for at arbejde med fremtidens fødevarer. Uddannelsen er bred og fyldt med muligheder, og derfor er det i høj grad op til dig og dine interesser, hvad du kommer til at arbejde med, når du efter din kandidatuddannelse er færdiguddannet.
Har du en forkærlighed for kombinationen af fødevarer og innovation, kan du for eksempel optimere chokoladeproduktionen hos Toms, sikre øllets kvalitet på Carlsberg eller udnytte uudnyttede råvarer i skaldyrsproduktionen hos Royal Greenland.
Vil du udvikle alternative fødevarer, kan du arbejde for Naturli’ eller Orkla, og vil du bruge din viden til at skabe ny medicin på en sikker måde, kan du for eksempel få job på Novonesis.
Vil du gå mejerivejen, kan du arbejde på Arla, og vil du hjælpe andre på vej til en sundere hverdag, kan du blive diætist. Er du sulten på forskning på fødevareområdet, kan du blive på universitetet som forsker.
Vil du følge nye produkter fra starten, kan du arbejde for en start-up – eller starte din egen.
Kort fortalt er Fødevarer og Ernæring uddannelsen for dig, der vil være klogere på fødevarer, sundhed og ernæring. Så er det op dig, om din fremtid findes inden for fermentering, forskning eller fødevareproduktion.
Uanset hvilken retning du vælger, venter et arbejdsmarked, der mangler fødevareeksperter. Her er der brug for dine evner til at analysere og forstå komplicerede problemstillinger, nedbryde problemer og skabe de rigtige skræddersyede løsninger. Nu venter en verden af jobmuligheder, hvor du kan gøre en forskel.