Studieliv på DTU Lyngby Campus

På vores campus i Lyngby får du undervisningsrammer og forskningsmuligheder i verdensklasse. Her rummer lokalerne adskillige, nye faciliteter – fra topmoderne laboratorier, supercomputere, store forsøgshaller og testcentre for vindmøller til oceangående fartøjer og lyddøde rum.

Præsentation af studielivet på Lyngby campus
I videoen viser DTU-studerende Naval rundt på Lyngby Campus.

Undervisningsfaciliteter

Som studerende på vores campus i Lyngby får du adgang til en lang række forskellige forskningsfaciliteter med state-of-the-art udstyr. Uanset om du kaster dig over supercomputere eller kæmpe oceangående fartøjer, er vores rammer med til at gøre din uddannelse rig på øjenåbnende øjeblikke.  

 

DTU Bibliotek

DTU Bibliotek er på én gang et traditionelt bibliotek og et digitalt bibliotek.

Her finder du god hjælp til din studietid. Du kan gå på jagt efter videnskabelige artikler, online e-bøger eller en bog fra vores ældre samling, som du kan låne med. Derudover tilbyder biblioteket også grupperum, solo-arbejdspladser, printere, skannere, kopimaskiner og indbindingsfaciliteter.

Du kan få professionel hjælp af en bibliotekar hverdage kl. 9.00-15.00. Uden for den normale åbningstid er der adgang til biblioteket med studiekort.

DTU Skylab

DTU Skylab er et innovationsværksted for dig, der studerer på DTU.

Skylab huser en række gratis værksteds- og kontorfaciliteter, hvor du blandt andet finder prototypeværkstedet med laserskærer, 3D printer og 3D skanner. Overvejer du at skabe din egen virksomhed eller starte et projekt i samarbejde med en virksomhed, kan du få gratis råd og vejledning.

Kantinerne på DTU Lyngby Campus

På DTU i Lyngby finder du flere kantiner og caféer, der tilbyder alt fra varm mad til en god kop kaffe. Hovedkantinen ligger i bygning 101, men campus byder på flere forskellige kantiner, caféer og street food boder. 

Polyteknisk Boghandel

I Polyteknisk Boghandel i bygning 101 kan du købe alt fra lærebøger til spil, skriveredskaber og fængende faglitteratur. Som studerende får du 10 procent rabat på alle køb. Boghandlen har åbent mandag til fredag fra kl. 8.30 til 16.30.

Kunst- og arkitekturrute på Lyngby Campus

På DTU i Lyngby spiller kunst og arkitektur en helt naturlig rolle i hverdagens campusmiljø. Derfor har vi skabt en kunstrute og en arkitekturrute og udviklet en tilhørende app, DTU Plus, som præsenterer dig for et udvalg af de kunstværker og den tankevækkende arkitektur, der findes på campus.

Børnehuset Drivhuset

Børnehuset Drivhuset, er en integreret virksomhedsinstitution med vuggestue og børnehave, der ligger på vores campus i Lyngby. 50 procent af pladserne er forbeholdt børn af studerende og ansatte på DTU.

Vores campus i Lyngby blev etableret i 1960, og dækker i dag et område på 1 kvadratkilometer. Campus består af mere end 100 bygninger og flere grønne områder. Det hele er inddelt som et koordinatsystem, hvor de fire kvadranter er defineret efter de originale ingeniørretninger ved opførelsen i 1960:

  • Første kvadrant til bygningsingeniørerne
  • Anden kvadrant til kemiingeniørerne
  • Tredje kvadrant til elektroingeniørerne
  • Fjerde kvadrant til maskiningeniørerne