Tilbud til lærere i gymnasiet og grundskolen

Foto: Thorkild Amdi Christensen
Foto: Thorkild Amdi Christensen

Besøg DTU med dine elever

Du har en lang række af muligheder for at snuse til DTU´s forskningsområder og uddannelsestilbud sammen med dine elever igennem tilbud målrettet gymnasiet og grundskolen.

Tilbuddene udgør spændende nedslag i DTU´s brede faglighed; ikke alle DTU´s forskningsområder er dog dækket, og DTU´s tilbud til gymnasiet er større end tilbuddet til grundskolen.

Du finder overblikket her.

Efteruddannelse

Du selv har mulighed for at tilmelde dig efteruddannelseskurser - der findes både særligt tilrettelagte kurser for (gymnasie-)lærere og faglig efteruddannelse indenfor DTU´s forskningsområder. Se liste over DTU's institutter her.

Særligt tilrettelagte besøg på DTU 

Hvis du har særlige ønsker til faglige aktiviteter på DTU, som ikke hører til i DTU´s standardtilbud, kan du prøve at henvende dig direkte til en forsker / forskningsgruppe, der beskæftiger sig med det emne, som du er interesseret i.

Men: Der er flere tusinde forskere på DTU, så her er et par tips til, hvordan du kan finde den helt rigtige:

  • Hvis du allerede har navnet på en interessant forsker indenfor det emne, der interesserer dig og dine elever, er det nemmest: Du kan indtaste navnet i DTU's telefonbog og finde kontaktoplysningerne, så du kan tage kontakt.
  • Du kan bruge søgefeltet i øverste højre hjørne af hjemmesiden her til at indtaste emnet. Søgeresultatet vil lede dig videre til forskningsprojekter, undervisning eller rapporter - og til kontaktinformationer på de medarbejdere, der arbejder med området.

Det kan tage noget tid at finde den rette kontaktperson, men der er desværre ingen, der har det overblik over alle forskere på DTU, der gør det muligt at finde den helt rigtige til dig. Der skal nemlig ikke kun et match til m.h.t. emnet, men også m.h.t. forskerens lyst til og evner indenfor formidling til børn og unge. Du skal også være indstillet på, at de færreste forskere har mulighed for at hive hele eller halve dage ud af kalenderen til at forberede og afholde aktiviteter for elever, eller til at planlægge og afholde lærerkurser. Desuden kan det være svært at finde plads i DTU´s spændende faciliteter: De er bygget til undervisning af DTU´s studerende og til forskning på DTU, og de vil kun kunne modtage besøg af fx gymnasieklasser i det omfang, der er ledig kapacitet.

Samarbejde eller andre spørgsmål?

Ønsker du at lave et samarbejde med DTU, fx i forbindelse med talentarbejde, udarbejdelse af undervisningsmateriale eller andet, der er mere generelt og rækker ud over et enkelt besøg for dig og din klasse? Eller har du spørgsmål til DTU' s tilbud til gymnasier og skoler, som du ikke kan finde svar på? Så tag kontakt til os.

Kontakt

Nyhedsbrev

Få information om konkurrencer, lærerkurser, events, undervisningsmaterialer, studiepraktik, SRP-/SOP-øvelser og meget andet til gymnasiet og grundskolen.

Nyhedsbrevet udkommer seks til otte gange årligt.

Tilmeld dig her.