Elektroteknologi - kandidat

Studielinjer

  • Akustik
  • Automation og Robotteknologi
  • Elektriske energisystemer
  • Rumteknologi
  • Trådløs kommunikation

Ansøgningsfrister

1. marts 
Med studiestart i september

15. oktober
Med studiestart i februar

Elektroteknologi - kandidat

Elektroteknologi – fra strømproduktion over elektrisk udstyr til trådløs kommunikation og robotter – har stor indflydelse på samfundets udvikling. Denne udvikling kræver højt kvalificerede ingeniører med ekspertise inden for elektroteknologiens mange discipliner.

Elektroteknologi

Uddannelsens fokus

På kandidatuddannelsen ’Elektroteknologi’ kommer du til at arbejde på alle niveauer fra avanceret teori, metoder og komponenter til praktiske systemer og anvendelser i fx satellitter, robotter og vindmøller.

Du lærer at forstå teorien og bruge matematiske metoder til at designe eller analysere problemer inden for et givet område. Der er fokus på systematisk problemløsning og syntese, og du kommer til at specialisere dig på højt niveau inden for et område.

Konkret får du en solid hands-on erfaring gennem uddannelsen både i laboratoriet, men også gennem brug af it-baserede designværktøjer.

Specialiseringer

På ’Elektroteknologi’ kan du specialisere dig inden for én af de fem studielinjer:

  • Akustik
  • Automation og Robotteknologi
  • Elektriske energisystemer
  • Rumteknologi
  • Trådløs kommunikation

Læs mere om studielinjerne

Men husk at der er stor fleksibilitet med hensyn til emnevalg i hver enkelt studerendes studieplan. Du har derfor rig mulighed for at forme din egen uddannelse og karriere ved at vælge bredt blandt det store udbud af kurser på DTU. Du har selv ansvaret for, at din studieplan hænger sammen.

Læs mere om opbygningen af DTU’s kandidatuddannelser.

Hvad kan jeg blive?

Med DTU’s kandidatuddannelse i elektroteknologi opnår du de kvalifikationer, som kræves af forsknings- og udviklingsingeniører i den private sektor. Du kan også læse videre og tage en ph.d. på for eksempel DTU.

Typiske arbejdsområder

Den danske elektrotekniske industri spænder over en bred vifte af områder, inklusive produktion og udvikling inden for områder som el, audiologi, medicinsk elektronik, mobil kommunikation, radarteknologi og satellitkommunikation.

Arbejdsområderne er mangfoldige. Med din solide tekniske baggrund kommer du ofte til at arbejde i teams med andre specialister om at analysere problemstillingerne og skabe løsninger, der fungere for brugerne og kunderne. Du vil typisk komme til at arbejde med langstrakte forløb på halve eller hele år, hvor planlægning, koordinering og udførelse fylder meget.

Jobmuligheder

Som kandidat i elektroteknologi har du rigtig mange muligheder. Du kan blive ansat i alt fra store multinationale koncerner til små virksomheder med få ansatte. Du har mulighed for at få en international karriere – enten via et dansk firma eller direkte i et udenlandsk. Du kan måske også blive selvstændig og starte din egen virksomhed. 

Læs videre til ph.d.

Når du er uddannet civilingeniør, kan du måske fortsætte på det 3-årige ph.d.-studie, som på DTU er en forskeruddannelse i international topklasse. Du kan vælge mellem at tage et almindeligt ph.d.-studie eller at tage en ErhvervsPhD, hvor du samtidig er ansat i en virksomhed.

Som ph.d.-studerende indgår du i en forskergruppe og skal gennemføre et selvstændigt videnskabeligt projekt.

Læs mere om ph.d-uddannelsen på DTU

Honours Programmes er eliteuddannelser, hvor du som studerende kan følge et særligt udfordrende studieforløb.

Læs mere om Honours Programmes