Studievejledning
Brug for vejledning?
I Studievejledningen kan du få hjælp og vejledning om dit uddannelsesvalg og hvordan du søger optagelse på kandidatuddannelsen.
Matematik er en integreret del af vores hverdag. Der er matematik i alt fra mobiltelefoner til togenes køreplaner og søgemaskinerne på nettet – for blot at nævne nogle få eksempler.
I fremtiden bliver brugen af matematik endnu mere udbredt. Der er en stadig stigende efterspørgsel efter matematiske modeller og metoder inden for blandt andet industri, informationsteknologi, finansielle institutioner, energi, regeringsspørgsmål, medicinudvikling, dna-kortlægning og miljøforskning.
I løbet af studiet følger du kurser på et højt fagligt niveau, så du opnår en solid viden om anvendt matematik og matematisk modellering samt om moderne computerudstyr og håndtering af store datamængder.
Matematisk modellering og computing spænder over en lang række specialiseringer. For at skabe et overblik har vi valgt at beskrive nogle fokusområder, som kan bruges som vejledning til at lave sin helt egen studieplan.
Hvert fokusområde har en beskrivelse og lister med anbefalede kurser. Det anbefales at kombinere et par fokusområder - gerne beslægtede - for at overføre viden og se paralleller.
Applied mathematical analysis
Computational Modelling and Simulation
Discrete mathematics and secure computing
Machine Learning and Data Science
Operations Research and Optimization
Husk at der i det hele taget er stor fleksibilitet med hensyn til emnevalg i hver enkelt studerendes studieplan. Du har derfor rig mulighed for at forme din egen uddannelse og karriere ved at vælge bredt blandt det store udbud af kurser på DTU.
Når man arbejde med matematisk modellering bruger man ofte matematik til at løse et problem inden for et helt andet fagområde som fx medicin eller miljø. I dit fremtidige job får du derfor brug for at være åben og nysgerrige og være god til at kommunikere.
Kandidaterne finder job både i industrien og i universitetsverdenen – både i Danmark og i udlandet – i bl.a.:
Når du er uddannet civilingeniør, kan du måske fortsætte på det 3-årige ph.d.-studie, som på DTU er en forskeruddannelse i international topklasse. Du kan vælge mellem at tage et almindeligt ph.d.-studium eller at tage en ErhvervsPhD, hvor du samtidig er ansat i en virksomhed.
Som ph.d.-studerende indgår du i en forskergruppe og skal gennemføre et selvstændigt videnskabeligt projekt.
Studievejledning
I Studievejledningen kan du få hjælp og vejledning om dit uddannelsesvalg og hvordan du søger optagelse på kandidatuddannelsen.
Elite på DTU
Honours Programmes er eliteuddannelser, hvor du som studerende kan følge et særligt udfordrende studieforløb.
Kandidatdag
Hvert forår inviterer DTU til kandidatdag. Her kan du snakke med undervisere og studerende og få hjælp til at vælge din kandidatretning.
Læs mere om Kandidatdag